Най-голямата оферта за Неймар е била от Англия

Най-голямата оферта за Неймар е била от Англия

Шампионът на Испания Барселона финализира трансфера на бразилския талант Неймар. Още преди няколко дни стана ясно, че младият нападател е предпочел да премине при каталунците, вместо в Реал Мадрид, откъдето отправиха по-силна оферта. Снощи бящата на футболиста и негов личен агент - Неймар да Силва, подписа документите, с които сделката стана факт, а по-късно разкри какви други варианти е имал пред себе си синът му. Той сподели, че най-изгодното във финансово отношение предложение е дошло не от Реал, а от Челси.

"Челси предлагаше най-много пари, но това не е най-важното. Значение имат и фактори като климатът и стилът на игра в съответната държава. Сърцето на Неймар го накара да избере Барса. Байерн (Мюнхен) също беше добра възможност заради Гуардиола, от когото синът ми можеше да научи много", каза Неймар-старши.

Официалното представяне на бразилския национал като играч на Барселона ще се състои на 3-и или 4-и юни. Преди това той ще премине медицинските прегледи и ще подпише личния си контракт с Барса. Договорът ще е за 5 години, а 21-годишният техничар ще получава по 7 млн. евро на сезон. Общата стойност на трансфера е 54 млн. евро, но само 25 от тях ще влязат в касата на досегашния клуб на нападателя - Сантос.

Още от Футбол свят

Виж всички