Марчело Абонданца: Не може да се говори, че сме се класирали за световното (ВИДЕО)

Марчело Абонданца: Не може да се говори, че сме се класирали за световното (ВИДЕО)

Италианският селекционер на България Марчело Абонданца бе доволен от успеха над Чехия с 3:0 в Самоков.

"Мачът с Чехия беше много труден, защото в последните няколко срещи с тях играхме тайбрек, даже ни елиминираха от групата на европейското първенство. Но сега успяхме да интерпретираме мача възможно по най-добрия начин. Вярвах, че ще спечелим този мач. Бихме с 3:0, но можеше и да стане и петгеймов мач. Важното е, че успяхме и направихме това, което искахме - да спечелим срещу един много силен съперник тук в България, в нашата си зала", заяви Абонданца пред NEWS7.

"Със сигурност не може да се говори, че сме се класирали за световното, защото уроците, които ни даде изминалото лято са, че след силни мачове прави слаби и посредствени срещи. Затова утре ще бъде един урок за нас и да видим колко е израснала всяка една състезателка и ние като отбор. В един такъв важен мач ще се види това нещо. Трябва да се опитаме да направим всичко възможно да запазим главите на състезателките "хладни" утре, защото мачът ще бъде много труден. Последен мач, който наистина ще ни класира. Ще трябва да опитаме да интерпретираме мача по същия начин и да спазим нашата тактика по начина, по който го направихме и днес", добави селекционерът на България.

"Доби Рабаджиева е след една много сериозна травма и затова реших в първия ден да рискувам и да започна с Гергана Димитрова, за да съхраня Доби за тези два мача, които са днес и утре. И успяхме, тя игра наистина добре. Във волейбола, който се играе сега, е трудно индивидуалностите да победят един цял отбор, затова ние днес победихме като отбор", завърши Абонданца.

ВИДЕО - ТУК!!!

Снимки: CEV.LU

ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - ЧЕХИЯ 3:0 - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички