Андрей Жеков: Очакванията са големи, но се надявам да постигнем това, което искаме (ВИДЕО)

Андрей Жеков: Очакванията са големи, но се надявам да постигнем това, което искаме (ВИДЕО)
Завърналият се в редиците на националния волейболен отбор на България Андрей Жеков заяви при първата тренировка на тима от лагера преди световната квалификация с Чехия, че очакванията към него и съотборниците му са големи, но се надява да постигнат това, което искат.

"Отсъствах поради причината, че просто не се занимавах с волейбол повече от 1 година. След като поднових тренировки, вече се занимавам активно и професионално. Реших, че при отправената поканата, мога да я уважа и имам желание да се върна. Нещата са прости. На по-преден етап не можеше да се коментира това, защото просто не играех волейбол и не беше сериозно да се коментира", започна Жеков.

"За мен емоцията е същата в националния отбор както преди. Имам тръпката, все пак това е първа тренировка, вчера се събрахме на лагер. Първо, не смятам, че съм бил толкова негативен преди, но доста си починах през тази една година. В интерес на истината имах желание да се откъсна от волейбола, но започвайки тренировки през месец август имах желание за нещо, което в последните месеци преди да се откажа го нямаше. Така, че имах отново желание да играя волейбол и изпитвах удоволствие. И сега изпитвам това желание. Чувствам се добре, а това в каква форма съм, смятам че мачовете на моя клубен отбор го показват, но е съвсем различно какво е в клуба и тук. Имаме много малко време да се подготвим за един много важен турнир и мисля, че това кой от нас в каква форма е важно и да се надяваме, че ще се пренесе и в националния отбор", каза още разпределителят.

"Смятам, че резултатите показват колко е променена България с това, което оставих преди. На 4 големи турнира отборът в четворката, така че това е показателно как се работи. Със сигурност може би има някаква горчивина в момчетата от това, че не можаха да спечелят медал, но това 4 пъти да са били сред 4-те най-силни отбора е успех само по себе си. Те се представиха на ниво. Нещо е липсвало, за да не се вземе медал, но не трябва да забравяме, че освен качество и възможности, трябва да има и много желание, особено в този мач за 3-то място. Когато си загубил полуфинала, е хубаво да си кажеш – добре, трагично е, няма да играем на финал, но все още можем да вземем медал. И когато свърши мачът за 3-ото място, разбираш, взимайки медал, че това е много значимо. Но пак ще кажа, че е много трудно да се изиграе този мач, защото разочарованието да загубиш полуфинал е много голямо и със сигурност трябва да имаш и известна доза късмет. Но според мен основно е, както на всеки един турнир, е техническата част и разбира се, късмет, желание. Всичко опира до 2 часа в един ден", сподели още Андрей.

"Със сигурност ще има някакво напрежение на световната квалификация, защото знаеш, че нямаш право на грешка и тук има само първо място. Отговорността и очакванията са големи. Надявам се да постигнем това, което искаме, завърши Жеков.

Снимка: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от първата тренировка на националния отбор - ТУК!!! 

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички