Камило Плачи: Надявам се да направим хубав коледно-новогодишен подарък на България (ВИДЕО)

Камило Плачи: Надявам се да направим хубав коледно-новогодишен подарък на България (ВИДЕО)

Селекционерът на националния ни волейболен отбор за мъже Камило Плачи сподели преди първата тренировка на тима преди световната квалификация в Чехия в началото на януари, че се надява да направят хубав коледно-новогодишен подарък на България с класирането си за Мондиала.

"Коледа и Нова година ще бъдат преди квалификацията, но ние се надяваме да направим един подарък на България след това с класирането си за световното първенство. Имаме шансове, както имат и другите отбори. Знаем, че има два много добри отбора. Всички имат за цел да се класират за световното първенство и ние ще се опитаме да се подготвим по възможно най-добрия начин, за да се класираме", призна Плачи.

"Говорил съм с всички играчи и мога да кажа, че няма големи физически проблеми и нещо, което да е притеснително. Сега зимата е един период, в който традиционно играчите са във форма. Има, обаче, цялостна умора в тези, които играят в шампионатите в Европа и в европейски клубни турнири. Но ние ще се постараем да управляваме работата по най-добрия начин в тези дни до квалификацията. Не можем да тренираме много физически, но трябва да успеем да поддържаме формата на момчетата такава, каквато е в момента", коментира още селекционерът на България.

"Това завръщане е желано и оценено от всички. Това е един разпределител, който е дал много на този национален отбор и съм сигурен, че ще ни помогне много", сподели италианският специалист по повод завръщането на Андрей Жеков в националния отбор.

"През цялото време съм мислил как да бъдем добре. Ето затова никога не съм говорил дали има лесна, или трудна група. Трябва да мислим и да играем добре, когато трябва", завърши Плачи.

Снимка: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от първата тренировка на националния отбор - ТУК!!! 

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите двубои от Шампионската лига за мъже и жени и Световното клубно първенство за жени, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички