Гледай на живо

Резултатно равенство за ЦСКА - София, хикс и за Берое, минимално поражение за Славия - на живо от Турция с отзивите

Цецо Соколов: Имаме много голям шанс да се класираме (ВИДЕО)

Цецо Соколов: Имаме много голям шанс да се класираме (ВИДЕО)
Звездата на националния ни волейболен отбор Цветан Соколов заяви преди първата тренировка на тима от лагера преди световните квалификации в Чехия, че имат много голям шанс да се класират.

"Смятам, че имаме много голям шанс да се класираме. Отборите на Холандия и Чехия са ни по-големите конкуренти но не забравяме и Кипър. Мисля, че трябва да заложим на тези два мача и най-вече срещу Холандия лично според мен, защото те имат един отбор, който е доста променен в сравнение с предишни години. Играят много по-различно от това, което играха преди. Но за нас е важно да излезем мотивирани, защото нямаме много време да подготвяме мачовете за тази квалификация. Всички имат желанието тук да се докажат и да направят едно хубаво представяне, но най-вече да се класираме, защото едно некласиране за това световно първенство би било един голям провал за нас", коментира Соколов.

"Не бих казал, че е по трудно да играем квалификацията навън. За мен е важно да излезем и да играем. Разбира се, че има много голяма разлика да играем вкъщи пред собствена публика, но за нас е важно да излезем и да дадем максимума от себе си. Лично според мен имаме много големи възможности да победим всички съперници там. Надявам се да излезем и да покажем нашата си игра, защото сме доказвали много пъти, че можем да играем на много високо ниво", каза още диагоналът на България.

"Никога не съм тренирал на Коледа с националния отбор, но винаги има първи път. Надявам се да е ползотворно и да помогна много. Наистина имам лека травма в рамото, леко възпаление на сухожилието на бицепса и за момента просто работим в тази насока. Започва леко полеко да отшумява и има много големи подобрения благодарение на физиотерапевтите и лекарите в Тренто. За момента се чувствам на 70% готов, но мисля, че в тези дни тук до квалификация трябва да много усилия и работа, за да отшуми тази болка. Надявам се да няма никакъв риск да пропусна мачовете. До сега съм играл, така че предполагам, че няма да има проблеми да играя и в Чехия. Разбира се, ако треньорът реши. Травмата не е от преумора. Аз се чувствам добре, не мога да кажа, че съм изморен. Не мога да кажа, че съм изиграл много мачове. До сега не съм имал проблем с умората, така че мога да кажа, че съм добре и съм подготвен за тези квалификации", завърши Соколов.

Снимка: МАРИН МАРИНОВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от първата тренировка на националния отбор - ТУК!!! 

Още от Волейбол

Виж всички