Наказания за Мюлдер и Менди след дербито

Наказания за Мюлдер и Менди след дербито

Дисциплинарната комисия към БФС наказа Дъстли Мюлдер (Левски) и Джаксън Менди (ЦСКА) с един мач лишаване от състезателни прав и им наложи солени глоби от по 1250 лв. Причина за санкцията са натрупани картони. Така двамата ще пропуснат първите срещи на своите отбори веднага след подновяването на първенството. Тогава Левски приема Славия, докато ЦСКА гостува на Черноморец.
 
Иначе и на Левски, и на ЦСКА са наложени глоби по 2000 лв. всеки заради непристойното поведение на техните фенове. „Червените” обаче ще трябва да възстановят нанесените щети на стадион „Васил Левски”.

С лишаване от състезателни права ЛСП лв.

Дъстли Мюлдер ПФК Левски 1 1250
Джаксън Менди ПФК ЦСКА” 1 1250

По Т. 1.2. от дневния ред:
ПО ДОКЛАД

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”Левски” имуществена санкция в размер на 2000 лева.
 
За многобройни хвърлени предмети без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК налага на ПФК ”Левски” имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22, ДК налага на ПФК ”ЦСКА” имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За многобройни хвърлени предмети без последствие, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК налага на ПФК ”ЦСКА” имуществена санкция в размер на 2000 лева.
 
Задължава ПФК ”ЦСКА” да възстанови щетите нанесени на Национален стадион „Васил Левски”, съобразно чл. 38, ал.1 от ДП на БФС.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти