Кубрат: Иво Ангелов заслужава да е №1, той е голям спортист и шампион (видео)

Кубрат: Иво Ангелов заслужава да е №1, той е голям спортист и шампион (видео)

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев заяви, че Иво Ангелов напълно заслужава да стане спортист номер 1 на България за 2013-а година. "Той действително заслужава. Момчето се е потрудило, познавам го лично, голям спортист, голям шампион. Така че нещата ако ги слагаме на кантар всички заслужаваме. Но той действително заслужава да е номер 1. Нека да бъде той. Миналата година бях аз, защо всеки път да става един и същ. Мисля, че напълно заслужена е неговата победа", каза Пулев.

Боксьорът който миналата година бе номер 1 в анкетата, тази остана на трето място. "Радвам се за тази награда. Това е нещото, което ми дава допълнителна енергия, ми дава още сили и допълнителен старт да работя още повече, защото след последния мач си направихме равносметка, аз и моят тим, че просто трябва още много работа",  добави Пулев.

Той каза, че годината в професионален план е била успешна за него. "В професионален план годината беше за мен много добра. Въпреки спънките, които ми правеха, въпреки интригите, въпреки нещата, които се завъртаха, но просто това е неизбежно. В големия бокс, на големия ринг, въртят се големи интриги няма как, но въпреки всичко аз с моя мениджър съумяхме да намерим начин да стана претендент за световната титла, което не е никак малко. Това, че с един мач съм станал претендент не значи, че с един мач съм станал претендент. Всеки един от тези мачове, които съм играл досега е допринасяло да стана претендент", коментира още Пулев.

Снимки: МАРИН МАРИНОВ/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от награждаването може да видите ТУК!!!

Още от Бойни спортове

Виж всички