Пламен Константинов и Губерния треснаха победителя в Шампионската лига с 3:0 (СНИМКИ)

Пламен Константинов и Губерния треснаха победителя в Шампионската лига с 3:0 (СНИМКИ)

Отборът на Губерния (Нижни Новгород), който е воден от Пламен Константинов записа впечатляваща победа като гост над настоящия победител в Шампионската лига. Възпитаниците на българския специалист "нокаутираха" като гост Локомотив (Новосибирск), който е воден от селекционера на Русия Андрей Воронков, с 3:0 (28:26, 31:29, 25:19) в мач от 5-ия кръг на руската Суперлига.

Още в самото начало на двубоя не потръгна играта на лидерите на домакините от Локомотив Павел Мороз и Лукаш Дивис. В средата на гейма Николай Павлов заби 4 поредни силни начални удара, които възпитаниците на Андрей Воронков не можаха да посрещнат. Наставникът на домакините пусна в игра Иля Жилин и Антон Мисин, но и  те не можаха да помогната на Локомотив и Губерния спечели първата част с драматичното 28:26.

Във втория гейм победителите в Шампионската лига поведоха с 3-4 точки и дълго време запазваха разликата в резултата. Пламен Константинов предприе промени в състава на Губерния и пусна в игра Максим Шулгин и Никита Лямин, които се включиха отлично за състава на гостите, които успяха да изравнят резултата. Губриня стигна да успех във втората част с 31:29 след отлична серия от начален удар на Милош Никич.

В третата част двата отбора се вкопчиха в здрава и равностойна битка до второто техническо прекъсване. Тогава на сервис за Губерния застана Николай Павлов и волейболистите на Локомотив имаха сериозни проблеми с посрещането. Така възпитаниците на Пламен Константинов поведоха с 5 точки и спечелиха лесно третата част с 25:19 и мача с 3:0.
 
Сергей Савин заби 15 точки за успеха на Губерния, а диагоналът Николай Павлов се отличи с 14 точки. Милош Никич и Алексей Кулешов добавиха по още 10 точки за тима на Пламен Константинов.

Антон Мисин стана най-резултатен за Локомотив с 13 точки, а Лукаш Дивис добави 12 точки.

Така Губерния вече има 10 точки от 3 победи и 2 загуби. В следващия 6-и кръг на 15 декември в Нижни Новгород ще гостува Динамо (Краснодар).

ЛОКОМОТИВ (НОВОСИБИРСК) - ГУБЕРНИЯ (НИЖНИ НОВГОРОД) 0:3 (26:28, 29:31, 19:25)
ЛОКОМОТИВ: Лукаш Дивис 12, Артьом Волвич 7, Павел Мороз 4, Александър Бутко 3, Османи Камехо 3, Андрей Асташенков 6 - Валентин Голубьов-либеро (Зубков, Антон Мисин 11, Иля Жилин 6)
Старши-треньор : Андрей Воронков
ГУБЕРНИЯ: Алексей Остапенко 2, Мико Еско 2, Сергей Савин 16, Милош Никич 10, Алексей Кулешов 8, Николай Павлов 13 - Александър Янутов-либеро (Павел Абрамов, Максим Шулгин 1, Никита Лямин 6, Игор Тюрин, Дранишников-либеро)
Старши-треньор: ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ.

Още от Волейбол

Виж всички