Гледай на живо

Открита тренировка на мъжкия национален отбор по волейбол

Тодор Енев: С този отбор имаме реални шансове за първа група 


Тодор Енев: С този отбор имаме реални шансове за първа група 


Капитанът на България за "Купа Дейвис" Тодор Енев говори след победата над Гърция, която остави отбора във втора група на Евро-африканската зона.

Г-н Енев, честита първа победа начело на България!

Благодаря! Може да е изглеждало лесно отстрани, но в първия сет на мача на двойки губехме с пробив. Момчетата го върнаха и след това изиграха един перфектен тайбрек. След това беше по-лесно. Григор и Дими заиграха по-освободено и заслужено спечелиха мача и направиха резултата 3-0.

Очаквахте ли толкова бързо отборът да стигне до крайния успех?

Не. Сами видяхте, че мачът на Кутровски беше изключително труден. Той поведе с два сета, но в тях имаше геймове, които продължиха по над 20 минути. В четвъртия сет имахме малко късмет, но той идва при по-силните.


Как се мотивира отбор, в който играе Григор Димитров?

Няма никакъв проблем. Той е изключителен професионалист, но и земен човек. Вслушваше се във всички мои съвети. Благодарен съм на Григор и на останалите от отбора за отличната атмосфера, която цареше през цялата седмица. Получихме пълна подкрепа от БФТ по време на цялата подготовка, което също беше важно за успеха. Смятам, че с този отбор имаме реални шансове за влизане в първа група на Евро-африканската зона.

Българската публика в Атина помогна ли?

Очаквах, че ще имаме подкрепа от трибуните. Българските зрители ни помогнаха много, за което им благодаря. Те не позволиха на гръцката публика да се чуе.


Какво ви каза Стефка Костадинова?

Пожела ни успех преди срещата на двойки, което ни окрили. След победата тя дойде отново да сподели с нас радостта от успеха.

На кого ще разчитате в неделя при този резултат?

Мога да кажа, че Динко Халачев ще направи своя дебют за България в "Купа Дейвис". В другия мач ще участва Димитър Кутровски.

Още от Тенис

Виж всички