Динамо (М) дава нов шанс на Черчесов

Динамо (М) дава нов шанс на Черчесов

Спортният директор на Динамо (Москва) Гурам Аджоев заяви, че старши треньорът Станислав Черчесов ще остане на поста и през следващия сезон. Под ръководството на бившия руски национал "бяло-сините" заемат 4-о място в класирането кръг преди края и ще участват в Лига Европа. Целта пред тима обаче беше да се класира за Шампионската лига.

"Черчесов няма да напусне клуба. Той има договор за още една година и ще продължи да работи. Един добър отбор се гради поне три години. Трябва да проявим търпение. Имаме желание да направим от Динамо много силен отбор, но е нужно време. Да се сменят всеки месец треньорите е грешно", коментира Аджоев.

"Дали ще подновим договорите на Балаш Джуджак и Кристофър Самба? Дано всичко се развие нормално, засега е по-вероятно и двамата да останат. Ще си върнем ли Фьодор Смолов? Той отиде под наем в Урал по наше настояване. Смятахме, че му е необходима по-голяма игрова практика. Фьодор ни послуша и не сгреши. Той направи много силни мачове в Екатеринбург, но още не е ясно дали отборът ще играе баражи, или ще изпадне", каза Аджоев.

Той добави, че на този етап няма никаква яснота около бъдещето Игор Денисов, който влезе в конфликт с Черчесов и бе пратен в дублиращия тим. До момента за бившия капитан на Зенит няма оферти от други клубове.

Още от Футбол свят

Виж всички