Стойчо Стоев умува за защитник на Ботев

Стойчо Стоев умува за защитник на Ботев

Защитникът на Ботев (Пловдив) Даниел Златков е предложен на Левски за лятната селекция. Договорът на бранителя с "канарчетата" изтича в края на кампанията, като на този етап не са водени преговори за подновяването му.

На "Герена" са запознати със ситуацията и обмислят оферта към бившия футболист на Миньор (Перник) и Славия. Статутът му на свободен агент го прави привлекателен за ръководството на "сините", което има тежката задача сериозно да свие бюджета.

Златков се завърна в България през зимата, след като изкара сезон и половина в турския Болуспор. 26-годишният футболист се представя на високо ниво и имаше голяма заслуга в няколко мача Ботев да не допусне гол.

В момента на "Герена" разполагат с трима централни защитници - Борислав Стойчев, Аймен Белаид и Емил Нину. Първият е със статут на безспорен титуляр, докато другите двама не са особено убедителни. Затова старши треньорът Стойчо Стоев държи да бъде привлечен нов защитник.

Специалистът познава отлично Златков, тъй като работи с него по време на престоя си в Миньор. Идеята му е да бъде направен тандем между него и Стойчев. Двамата вече са си партнирали заедно именно при "чуковете".

"Тема Спорт"

http://www.sportal.bg/news.php?news=547648

Още от БГ Футбол

Виж всички