Иво Тонев: Водим преговори с три фирми за спонсорство

Иво Тонев: Водим преговори с три фирми за спонсорство

Председателят на Управителния съвет на Левски Иво Тонев заяви, че в момента клубът води преговори с три потенциални спонсора и ще поеме път на сериозна финансова дисциплина. Шефът за пореден път подчерта, че "сините" няма да имат проблеми с лиценза, но оттук нататък трябва да внимават изключително много при управлението на финансите си.

"Към днешна дата водим преговори с три фирми за спонсорство. Водим преговори за продължаване на едно спонсорство. Опитваме се да поемем път на сериозна финансова дисциплина“, каза Тонев пред Дарик радио.

"Мисля, че това, че ще вземем лиценз стана ясно още миналата седмица. Ще получим лиценз и за Европа. Това бяхме поставили като цел на Управителния съвет. В началото на януари оповестихме дълговете, от които зависеше дали ще получим лиценз тогава бяха 1 700 000 лева. Сега сумата е малко над 200 000 лева. До края май имаме да платим 134 000 лева. От които 80 000 лева имаме осигурени до момента и ни остават около 50 000 лева. Подписани са споразумения и ние ги спазваме коректно. Не очаквам никакви проблеми и мисля, че ние сме от изрядните клубове за лиценз в Европа. Искам да благодаря на Националния фенклуб и на Тръст Синя България, защото заедно с тях започнахме инициативата "Левски е твой". Считам, че Левски е момента е доста по-добре от това, което бе през януари, независимо, че дължим още пари и заплати на първия отбор. Благодаря и феновете и за декларацията, която пуснаха вчера, в която призоваха за участие в кампанията "Левски е твой". И аз призовавам да се участва. Много важно е и за Левски и за нас като ръководство да показваме, че сме коректни и това, което сме постигнали като споразумения го спазваме.

"Казах и на последната пресконференция, че бюджетът на Левски от тук насетне ще се формира на база приходи, а не разходи. Колкото изкарваме, толкова ще харчим. Изминалата седмица имахме разговори с играчи, чиито договори изтичат. Спортно-технически нещата са в ръцете на Георги Иванов и Стойчо Стоев. Мисля, че ще се справят и ще се вмъкнат във финансовите параметри.

Уплашен не съм бил, бях притеснен, когато видях какви са нещата в началото на година. Но със задружни сили успяхме да се справим и клубът изглежда по различен начин. Но ние имаме още задължения към НАП и моята цел е до три години да ги погасим. Засега каквото си бяхме поставили цел в началото на годината, го постигнахме. Идваха възрастни хора, които даряваха по 10 лева, казваха, че нямат пари да купят акции, но искат да помогнат. Благодарност към към всички служители в Левски, които толкова време не получаваха заплати. До сега когато дадохме по две заплати и искаме идния месец да се разплатим с всички.

"Много е вероятно края на септември Сектор А да бъде готов да посреща фенове. Ако съумеем да поставим и козирка обаче, може да се забавим малко заради това. Козирката се поставя с много големи кранове и скеле пред трибуните. Така че, докато се поставя тя, трибуната ще е неизползваема. Не мога да кажа, дали ще започне строителство на Сектор Б. След като завършим Сектор А искам да кажа някои неща, защото много се изговори в предишните месеци. Ние трябва да подходим много внимателно по отношение на строителството на другите сектори", допълни Тонев.

Още от БГ Футбол

Виж всички