Гледай на живо

Ексклузивно: Борислав Михайлов в студиото на Sportal.bg

В Левски започват преговорите за нови договори

В Левски започват преговорите за нови договори

Левски стартира процедура по подновяване на договорите на една определена група футболисти, чийто настоящи контракти изтичат на 30 май. Само след 9 дни шестима играчи на "сините" вече няма по никакъв начин да бъдат обвързани с клуба. Точно затова спортният директор Георги Иванов започна да привиква един по един определени състезатели, като на тези срещи е присъствал и прездедателят на УС Иво Тонев. Двамата началници надълго и нашироко обяснявали на играчите каква е ситуацията в клуба и откъде може да се появи светлина в края на тунела. Не е тайна, че пари на "Герена" липсват, а спечелването на купата е от жизненоважно значение.

С договори до 30 май са Владимир Гаджев, Веселин Минев, Георги Сърмов, Стефан Велев и чужденците Антонио Аниете и Роман Прохазка. Желанието на Гонзо и на треньора Стойчо Стоев е Левски на всяка цена да задържи Прохазка и Аниете. Двамата вече са седнали на масата за преговори. Те дори са изразили готовност да останат в клуба, стига ситуацията да се стабилизира.

На "Герена" доскоро имаха да получават по 4 заплати, като наскоро дългът бе намален на две. Пречка пред задържането на двамата чужденци обаче може да се окаже и новото орязване на бюджета. Към този момент месечната издръжка на първия отбор и треньорския щаб е около 350 хиляди лева. При новите параметри тя ще бъде намалена до 150-200 хиляди лева.

Все още не е ясна съдбата и на Сърмов, Гаджев и Минев. Почти сигурно Веско и Георги ще продължат да носят синята фланелка, докато Владимир за пореден трансферен прозорец ще си търси отбор зад граница.

Съдбата на още няколко футболисти с по-дългосрочни контракти също е обвита в мъгла. Испанецът Мигел Бедоя прави силен сезон и към него интерес не липсва. Въпреки че има договор за още година, той може да си тръгне по вина на клуба заради неполучени заплати. Левски прави всичко по силите си да задържи и него на "Герена". По-различно е положението при Луис Педро, Емил Нину, Аймен Белаид и Пламен Илиев. Вратарят отново е сложен на сергията и ще бъде продаден при добра оферта. Тримата чужденци също отиват в трансферната листа, и при първа възможност Левски ще опита да изкара някой друг лев от тях.

"7 дни спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти