Баждеков се защити след нападките на Тръста и НКП

Баждеков се защити след нападките на Тръста и НКП

Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков отговори на въпросите, които феновете му зададоха. Финансистът отхвърли тотално обвиненията на НКП с доста конкретни, подробни и обосновани отговори.

„Първо искам да кажа, че ми е доста неприятно, че комуникираме с НКП и Тръста чрез медиите. Ако искаха да разберат отговорите на зададените от тях въпроси, можеше да дойдат при мен, за да ги получат. Сега сякаш сме две отделни враждуващи структури. Стана ми много болно от декларацията им. При цялото ми желание да помогна на феновете излязох злият информатор. Може би не съм удобен на някого. Тези плакати и лозунги... явно се изкривява информацията в интерес на някакви цели. Винаги съм се опитвал да защитавам интересите на клуба и феновете му. Заради това съм длъжен да кажа истината от моята гледна точка. Спокоен съм, защото вече толкова години се старая да направя всичко за Левски с всички сили и дори рискувайки здравето си. Нямам никаква вина, че финалът ще се играе на малък стадион. Аз настоявах за „Васил Левски", коментира Баждеков пред "Меридиан мач" и подробно се защити по всички точки от обвиненията на феновете.

"1. Първо и най-важно - Левски не е организатор на финала за Купата на България. Цялата организация - билети, разпространение, отчитане, е отговорност на ПФЛ. Ние пожелахме да продаваме билетите, за да улесним феновете ни. Клубът няма материална изгода от това. Дори напротив. Имаме допълнителен разход по ангажирането на касиери...

Ето и хронологията на събитията около билетите за финала. Първо, за да улесним привържениците, се свързах с шефа на ПФЛ Стефан Капралов веднага след като официално стана ясно датата и мястото на финала. Исках да получа по конкретна информация за разпределението на стадиона в Бургас по блокове, но той не успя да ми я даде. След това се свързах с Пламен Киряков и Черноморец. Той беше любезен да ми изпрати схемата на стадиона, но нямаше откъде да ми даде конкретното разпределение на билетите по блокове за финала. Така малко на тъмно поръчах 7 500 билета, които да дойдат по най-бързия начин до клуба. Исках те да са на „Герена" за мача със Славия. Така и стана. Пуснахме на касите 5 500 билети, а останалите 2 000 дадохме на фен клуба. Всичко изброено по-горе беше съгласувано с НКП. Те много добре знаеха какво се случва с билетите, защото работехме съвместно. Заради това доста се учудих от тази декларация, но да продължим...

Веднага след като продадохме въпросните 7500 билета, отправих молба до ПФЛ за още. Поискахме максималната квота, но от лигата не могат да реагират толкова бързо по технически причини. Казаха ни, че ще получим следващото количество билети в края на седмицата. Не знам колко ще са те. Вече обаче сме уточнили с НКП, че половината от новата партида билети отива при тях. От останалите ще бъдат обслужени нуждите на играчите от първия отбор, които също искат билети. Предполагам, че около 500-600 ще бъдат пуснати на касите. Отделно от това, ПФЛ реши да пусне 1 700 билети за сектор „Б" на касите в Бургас. Това според мен е правилно, защото иначе феновете на Левски от крайморските градове трябваше да идват за билети до София.

Така за „сините" фенове ще има 12 800 билета за финала, като в тази цифра влизат и пропуските за ложите. Стадионът в Бургас е малко над 16 000. Всеки сам може да разсъждава върху цифрите и да си направи съответните изводи. Лично аз съм спокоен и доволен, защото съм направил всичко възможно максимално левскари да са на трибуните за финала.

2. Второ - отпечатахме 3000 билета за мача със Славия. От тях сме продали 1375. Около 500 билета за Сектор Б останаха непродадени, а касите на стадиона работиха до 20,45 часа. Това са точните цифри.

3.Спряхме билетите за 1 лев с решение на Управителния съвет. Ако господата от НКП и Тръста бяха участвали в заседанията, щяха да знаят това. Взехме това решение поради две причини. Първо мачовете са късно вечер и това спира много от младите ни фенове. Второ - практиката ни показа, че масово се спекулира с купуването на билети за 1 лев от хора над определената възраст".

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти