Съдът се произнесе по делото Берое срещу ЦСКА за Венци Христов

Съдът се произнесе по делото Берое срещу ЦСКА за Венци Христов

СГС прекрати производството, образувано по иск на Берое срещу ЦСКА за неустойка от договор за покупко-продажба на състезателни права на Венци Христов. Както е известно, преди близо година заралии и червените се бяха разбрали за трансфер на нападателя на "Армията", но в последния момент червените се отказаха да го привлекат. В началото на тази година пък Берое го продаде на хърватския Риека. Ето какво реши съдът:

Определение по делото Берое срещу ЦСКА за Венци Христов

Определение от 25.2.2015
Резултат: Прекратява делото
ПРЕКРАТЯВА производството по т.д. №6364 по описа за 2014 г., образувано по иск с правно основание чл.92 ЗЗД, предявен от ПФК „БЕРОЕ-СТАРА ЗАГОРА” ЕАД срещу ПФК „ЦСКА” АД за мораторна неустойка по чл.9 от договор за покупко-продажба на състезателни права от 21.01.2014г. за посочения период и размер и по Анекс към него от 21.01.2014г., на основание чл. 15 от ГПК. 
Определението може да се обжалва с частна жалба в едноседмичен срок от връчването му на страните пред Софийски апелативен съд.

След решенията на СГС по делата между Черноморец и ЦСКА за Мишел Платини, СГС е на мнение, че търговските спорове между футболните клубове са подведомствени на АСБФС, както е уговорено в чл. 77, ал. 1 от Устава на БФС (издание 2014 г.).

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти