На "Армията" още търсят адвокат за обжалването в Лозана

На "Армията" още търсят адвокат за обжалването в Лозана

Ръководството на ЦСКА все още не е избрало адво­кат, който да обжалва реше­нието да бъдат платени 320 000 евро на агента Генади Вучков. Това бе постановено в края на миналата седмица от Арбитражния съд при БФС. Сумата е дължима като неустойка за преждевремен­ното прекратяване на дого­ворите на Венков, Кириакидис, Тасио и Сержинъо. За все­ки един от тях трябва да се платят по 80 000 евро.

От "Армията" контрираха и обявиха, че ще обжалват в Арбитражния съд в Лозана. Но все още не е избран адво­катът, който да го направи. Като най-възможен вариант изглежда Борис Колев. Той е специалист именно по между­народни казуси, но не е сигур­но, че случаят ще бъде пове­рен на него. Друга опция е Георги Гайдаров, който също като Колев е външен сътруд­ник на клуба.

Проблем пред ЦСКА е то­ва, че трябва да се плати се­риозна сума за обжалването в УЕФА - по 17 000 швейцар­ски франка за всеки един от 4-те случая, или общо 68 000. Това се равнява на 124 000 ле­ва.

ЦСКА трябва бързо да из­бере човек, който да защити интереса на клуба в евроцентралата, тъй като срокът за плащане на 320-те хиляди евро е до 27 февруари. Ако той не бъде спазен, случаят ще се отнесе до Дисципли­нарната комисия на БФС. Тя ще постанови нови 14 кален­дарни дни срок и след тяхно­то изтичане може дори да бъдат отнети 12 точки на ЦСКА - по 3 за всеки един от четиримата играчи.

"Тема Спорт"

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички