Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Томов обяви задълженията на ЦСКА към НАП и кога ще пусне втората емисия акции

Томов обяви задълженията на ЦСКА към НАП и кога ще пусне втората емисия акции

Главният акционер на ЦСКА Александър Томов обяви, че втората емиция акции на "червените" ще бъде пусната през април. Шефът на "червените" добави още, че приоритетната цел пред "армейците" ще е да изчистят задължанията към НАП, които са близо 10 милиона лева.

"Ще пуснем втората емисия през април, за да съвпадне в битката за шампионската титла с Лудогорец.
Това ще бъде признание и отношение от нашите фенове. В момента сме в комисията по финансов надзор, работим с тях, за да може новия проспект да е по-успешен. Първият опит за акции доведе до това, че ние действахме в условие в непопълнен капитал. Сега капиталът е попълнен от Лира инвестмънт. Колкото и акционери да се появят ще бъде печелившо“, заяви Томов.

"Миналата година се справихме с най-тежките плащания. Тази година фокусът е плащанията към НАП. Апелирам към нашите фенове за голямо участие, за да приключим на печалба като клуб и да изчистим базовите задължения към НАП. Те са наследени, но правят страхотни лихви. Става дума за малко под 10 млн. лева, от които 3 млн. лева са лихви.

С плащането по ИПО-то и с други приходи ще отидем на много сериозен резултат. Счетоводният баланс на ЦСКА е готов. Ние правим това, което в Кремиковци. Вземаме дружество, което е силно задлъжняло, миналата година сме намалили спрямо загубата от 2013 година 10 пъти, надявам се да е под милион лева. Тази година, ако всичко се развива нормално, дори без приходи от групите на Лига Европа или Шампионска лига, очаквам да излезем на печалба, както е било през 2008 година", завърши силният човек на "Армията".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички