Балъков недоволен от Петев: Футболистите на Лудогорец играят, а нашите - гледат (видео)

Балъков недоволен от Петев: Футболистите на Лудогорец играят, а нашите - гледат (видео)

В Литекс публично изразиха недоволството си от действията на националния селекционер Ивайло Петев, който за контролата с Румъния извика четирима футболисти на оранжевите, но от тях игра само един. Ето какво каза Красимир Балъков пред Sportal.bg:

"Когато Петев стана селикционер на националния отбор, го подкрепих. Подкрепям го и сега на 100% и с двете ръце. За това, което прави, за лагерите, които организира, за нещата, които иска да реализира в националния отбор. Но не мога да разбера, след като има четири човека от нашия отбор и сме на разстояние пет минути един от друг, да вземе само един наш футболист, а другите изобщо да не влязат. Защото Кирил Десподов игра една минута и за мен той не е бутнал топката.

Но сигурно мога да го разбера. За него резултатът е изключително важен. Един позитивен резултат като 0:0 срещу Румъния дава самочувствие на отбора. Сигурно това е имал предвид, искал е просто да направи по-малък риск със смени на футболисти", коментира Балъков след победата на неговия тим над Партизан с 2:1.

"Разбира се, че мачът с Румъния наруши подготовката на нашите футболисти, но ние не се оплакваме. Ние сме задължени да дадем всичко за националния отбор, за да има успехи и някой ден да се класира на Световно или Европейско. От друга страна когато не играят в един приятелски мач, не можем да бъдем доволни. Например господин Дерменджиев се връща в София и на летището казва "моите футболисти играят 90 минути, така се бяхме разбрали, затова сме ги пуснали". При нас - точно обратното. Един играе, а трима стоят отвън", разясни Балъков, който обаче добави, че винаги ще пуска играчите си в националния тим.

"Винаги ще ги пусна. Едното няма нищо общо с другото. Не критикувам никой. Само изказвам недоволството си. Ако селекционерът има някакво друго обяснение, няма проблем.

Ние не трябва да създаваме проблеми на селекционера, трябва да му помагаме", разясни треньорът на Литекс.

Относно днешната срещу срещу Партизан, легендата на родния футбол каза:

"Минаналата и тази контрола нямат голяма разлика. Разликата е, че в предишната загубихме, а тази - спечелихме. Знаете, че на това ниво, на което са тези отбори, винаги решаващо е момента на вкарване и на пускане на гол. Предната контрола с Марибор играхме добър и здрав мач, но те ни излъгаха с една дузпа. Сега стана обратното.

Радостното е, че многото млади футболисти, които имаме започват да разбират къде е ключът към победата. Във футбола няма хаос, той трябва да бъде подреден, дисциплиниран и да се изчака правилния момент за да се отбележат головете, с които да победим.

Видяхте, че след 1:1 не влязохме в някаква емоция. Държахме се стабилно на терена и закономерно си отбелязахме втория гол", завърши Красимир Балъков.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти