Билбао отхвърли оферта на Реал Мадрид

Билбао отхвърли оферта на Реал Мадрид

Реал Мадрид прави опити да договори защитника на Атлетик Билбао Аймерик Лапорт, пише "Марка" в днешния си брой. 20-годишният французин впечатлява с изявите си, но баските не искат и да чуват за раздяла с него. Те са категорични, че ще го продадат единствено срещу фиксираните в откупната му клауза 42 млн. евро. Столичани са предложили да включат Лапорт в сделката по трансфера на Асиер Ияраменди, за когото Атлетик отправи оферта. Условието даже е било младокът да доиграе сезона в настоящия си клуб. Отговорът обаче е бил отрицателен.

В Билбао не се впечатляват толкова лесно от високи суми и са готови да се разделят със звездите си само в краен случай, когато някой активира клаузите в договорите им. Така беше с Хавиер Мартинес и Андер Ерера, а Фернандо Йоренте напусна като свободен агент, след като контрактът му изтече.

Преди време и големият съперник на Реал - Барселона, направи неуспешен опит да спазари Лапорт. Французинът е в Атлетик от 14-годишен.

Независимо очертаващия се провал по темата за трансфера на Лапорт, Реал Мадрид и Билбао най-вероятно ще се договорят за Ияраменди. Днес столичани подписаха с младия бразилец Лукаш Силва, което означава раздяла с испанеца.

Още от Футбол свят

Виж всички