Бенитес си знае неговото: Води се кампания срещу мен

Бенитес си знае неговото: Води се кампания срещу мен

Наставникът на Реал Мадрид Рафаел Бенитес няма никакво намерение да подава оставка и е убеден, че атаките срещу него са целенасочени. "Води се кампания - срещу мен, срещу президента и срещу футболистите. Всеки от нас сега трябва даде малко повече от себе си, като се започне от мен", коментира треньорът на редовната си среща с медиите.

Утре столичани приемат Реал Сосиедад и при нова издънка се очаква рокада. Бенитес обаче си остава оптимист, защото преди днешната тренировка той е имал разговор с Флорентино Перес. Босът посети и тима в съблекалнята, за да поздрави всички за Коледа и да им пожелае успех.

"Знам какво трябва да направим: длъжни сме да се разсейваме по-малко. Аз взимам решенията за състава и моя е отговорността за това дали играем добре или не. Искам да спечеля купи с Реал, а все още не съм го постигнал. В тази връзка се нуждаем от спокойствие, а не от неща, които да ни притесняват. Тимът ни е по-силен от това, което хората си мислят и трябва да го докажем на терена. Понякога се получава, друг път - не. Взаимоотношенията в съблекалнята са по-добри в сравнение с това, което чета в пресата. Моята работа е да се занимавам с футбол, а не да слушам какво казват хората. Кампанията срещу мен е очевидна", продължи Бенитес.  

За него всичко това е нормално, защото все пак е начело на клуб като Реал Мадрид. "Още при идването си знаех, че тук всичко е по-голямо. От 30 години съм в професията, имам над 1400 мача и знам какво е решението - пълна концентрация. Нуждаем се от подкрепата на нашите привърженици, но ние сме тези, които трябва да ги мотивираме с нашата игра", добави Рафа.

Мадрид и Сосиедад играят утре от 17,00 часа.

Още от Футбол свят

Виж всички