Мъри Стоилов: Не вярвах, че ще влезем в Шампионската лига

Мъри Стоилов: Не вярвах, че ще влезем в Шампионската лига

Треньорът на Астана Станимир Стоилов обяви, че не е вярвал, че ще влезе с тима в Шампионската лига. След европодвизите с казахстанския отбор Мъри стана интересен дори за израелския вестник "Вала".

"Как успяхме с този състав да заработим 4 точки в Шампионската лига? Да ви кажа ли истината? Моят отбор ме изненада. Аз не вярвах, че можем да влезем в групите. С президента на клуба Саян Хамитжанов решихме, че нашата цел за сезона е Лига Европа. Но отборът играеше по-добре и по-добре от мач на мач и неочаквано влязохме в Шампионската лига, което беше изумително", споделия Стоилов.

Тайната? Тя е в тактическата дисциплина, организацията, увереността. Всичко, което е нужно на малките отбри на това ниво, е увереност. Трябва да вярваш в себе си, в своите качества. Това опитвах да завинтя в мозъците на футболистите - вие имате качества, вие имате способности, вие имате възможност да играете своя футбол и на най-високо ниво. В Казахстан трансферният прозорец затваря на 30 юни. Даже да искахме, не можехме да подсилим състава за европейските мачове. И затова се радвам - в този състав спечелихме 4 точки!"

"Труд"

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти