Гледай на живо

"Block Out" с гост Тони Зетова

Стоилов: Изгоних Курдов заради отношението му

Стоилов: Изгоних Курдов заради отношението му

Треньорът на Астана Станимир Стоилов разкри причината защо е изгонил Атанас Курдов от отбора.

Той сподели пред казахстански вестник, че решението е било взето заради непрофесионалното отношение към футбола от Курдов.

"Взех това решение не защото така исках, а защото нямах право да взема друго решение. И изобщо не казвам, че Курдов е лош играч. Има дисциплина и отборни правила, които не могат да бъдат нарушени. Който не иска да ги следя, няма да играе за отбора", отговори Стоилов.

Относно Курдов той заяви: "Това беше непрофесионално отношение към футбола. Може да имаш талант колкото Диего Марадона, но ако не се разбираш с отбора, няма да постигнеш успех. Беше трудно да отстраня Курдов. Четох как в България пишат, че българин е отстранил българин. Но най-важното е отборът. Играчите знаят, че при мен хитринките не минават. Вече съм минал по пътя, по който те минават. Познавам този път много добре и не могат да ме заблудят. Аз също играх футбол на високо ниво. Никога няма да си затворя очите за всичко. Решенията се взимат тук и сега. Заболяването не минава, ако не бъде напълно излекувано", завърши Мъри.

Още от БГ Футбол

Виж всички