Мъри: Ще ме мислят за глупак, ако се разбере каква оферта имах от Китай

Мъри: Ще ме мислят за глупак, ако се разбере каква оферта имах от Китай

Старши треньорът на Астана Станимир Стоилов направи любопитни разкрития относно своето решение да остане начело на клуба и през следващите две години. В сряда българският специалист преподписа с казахстанския шампион, въпреки че бе обект на интерес от доста клубове. Той призна, че дори малко преди да положи подписа си под документа е получил предложение от отбор от Суперлигата на Турция.

"Агенти ми пратиха договор. Оставаше само да подпиша. Ето…" В този момент стоилов показва айфона си на журналист от казахстанския сайт sports.kz, който вижда в имейла му текста и подписа на президента на въпросния клуб, но е помолен да не разгласява имена.

"Неведнъж съм казвал, че парите не са най-важното за мен в оживота. Аз нямам проблеми с финансите. През тези два сезона свършихме добра работа в Казахстан. Видях, че донесохме радост на казахстанските фенове.

С наближаването на края на предишния ми договор, казах на агента ми - нека първо решим с Астана. 'Ако не се разберем, тогава ще ми покажете вариантите. След като се ръкувах с президента на Астана, 15 минути по-късно моят агент ми каза: "Сядай да ти покажа какво изпусна. Когато погледнах - все едно, бях щастлив, че оставам. Имаше три оферти, едната от които беше много привлекателна от финансова гледна точка. Бяха много сериозни пари", заяви Мъри.

На въпрос дали това предложение е било от Китай, Стоилов отговори: "Да, от Китай. Ако хората узнаят каква е разликата в цифрите в сравнение с офертата от Китай, най-вероятно ще си помислят, че съм глупак.

Но аз Направих своя избор. Може би това е риск, защото във футбола не може всяка година да постигаш успех. Честно казано, много приятели ми се обадиха и ми казаха: 'Махай се от там, щом имаш предложение - винаги ще можеш да се върнеш.' Но да останеш на върха е много по-трудно, отколкото да се качиш на него. И аз реших да остана", добави Стоилов.

Още от Футбол свят

Виж всички