Джокович: С Рафа нямаме тайни на корта

Джокович: С Рафа нямаме тайни на корта

Световният номер 1 Новак Джокович е готов за голяма битка срещу Рафаел Надал в днешния финал на турнира в Пекин. Двамата тенисисти ще се изправят един срещу друг за 45-и път, като сърбинът преследва шестия си трофей в изданието, а Краля на клея - своя втори.

"Винаги очаквам битка срещу Рафа, заяви 28-годишният Джокович. - Няма никакво съмнение, че ще бъде тежък мач. Той е тенисистът, срещу когото съм играл най-много в живота си и двамата нямаме тайни един от друг на корта. Знам, че ще направи всичко по силите си, за да спечели. Аз също. И двамата се представяме на високо ниво и знаем как трябва да действаме в подобни двубои. Сигурен съм, че ще покажем добра игра и ще зарадваме публиката. В края по-добрият ще спечели", заключи сърбинът.

Новак има 28 победи и нито една загуба при участията си в Пекин. Той не пропусна да коментира и този рекорд, който е негово дело. "Този рекорд е едно от най-значимите постижения в кариерата ми. Имайки предвид, че говорим за само един турнир, това си е голям успех и ми дава самочувствие за предстоящия финал. Всеки път, когато се връщам тук, пазя чудесните си спомени за победите и за силната игра, която демонстрирам. Ще използвам всички тези неща на финала", допълни Джокович.

Финалът в Пекин е днес от 14,30 часа българско време.

Още от Тенис

Виж всички