500 000 лв струва провалът на Левски в Бургас

500 000 лв струва провалът на Левски в Бургас

Провалът на Левски за Купата на България срещу Черно море в Бургас ще струва на клуба над 500 000 лв. Толкова дава УЕФА за участие във втория предварителен кръг на Лига Европа, откъдето ще стартира участието си носителят на трофея. В интерес на истината Левски нямаше да получи директно 200 000 евро, а те щяха да бъдат удържани за нарушаване на финансовия феърплей. Сега вместо да се изчисти това задължение, то ще продължи да тегне за в бъдеще.

"Сините" трябва да плащат и щетите на стадион "Лазур", които нанесоха разочарованите от крайния резултат фенове. Над 800 седалки бяха счупени, като всяка от тях струва по 25 лв. Ще трябва да се възстановява и увреденото от факли и димки тревно покритие, както и санитарните възли. Очаква се и глоба от Дисциплинарната комисия за безчинствата. Каква ще бъде тя ще стане ясно утре, когато е редовното й заседание.

В Левски ще търсят вариант за бартер като пратят в Бургас от вече закупените седалки за новия сектор А, тъй като няма пари в касата.

Като теглим чертата се оказва, че събраните с много ентусиазъм и любов от феновете около 500 000 лв в кампанията "Левски е твой" пари бяха пропилени на бърза ръка за два часа в Бургас.

"Труд"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти