7000 лева глоба за Левски и предупреждение за лишаване от домакинство след финала

7000 лева глоба за Левски и предупреждение за лишаване от домакинство след финала

Левски беше наказан с предупреждение за лишаване от домакинство след финала за Купата на България. Санкцията е заради уцеления със запалка в главата футболист на Черно море по време на мача в Бургас. "Сините" ще трябва да заплатят общо 7000 лв. глоби за нерегламентирано използване на пиротехника, навлизане на публика на терена, за инцидента с Михаил Венков, както и за множество други хвърлени предмети.

Освен това столичани ще трябва да покрият и нанесените щети на стадион "Лазур" от техните фенове. Явно и в сектора на Черно море е имало инциденти, защото и варненци ще трябва да плащат щетите в своите сектори. "Моряците" обаче ще платят само 2000 лв. заради използвани факли.

Ботев и ЦСКА са другите отбори, които ще платят глоби след последния кръг. "Червените" ще платят 2000 лв., докато санкцията за пловдивчани е двойно по-голяма. Решенията на ДК от днес са:

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК ЦСКА гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК Ботев гр. Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За навлизане на публика, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.В ДК наказва ПФК Ботев Пловдив с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК Левски гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За навлизане на публика, на основание чл.37, ал.1, т.1, б.В ДК наказва ПФК Левски София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлени многобройни предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.Б ДК наказва ПФК Левски гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

За хвърлен предмет влязъл в съприкосновение със състезател, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.Б, предложение 3 ДК наказва ПФК Левски гр.София с предупреждение за лишаване от домакинство и с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За нерегламентирано използване на пиротехнически изделия, на основание чл.37, ал.1, т.22 – ДК наказва ПФК Черно море гр. Варна с имуществена санкция в размер на 2000 лева.

ДК задължава ПФК Левски гр.София и ПФК Черно море гр. Варна да възстановят щетите на стадион "Лазур" гр. Бургас съобразно чл.38 от ДП.

Глоби от един мач и 200 лева ще платят и футболистите: Веселин Минев, Стенио Дос Сантос, Атанас Зехиров и Елтон Дос Рейс.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти