Изцяло ново нападателно трио за Левски срещу Берое

Изцяло ново нападателно трио за Левски срещу Берое

Пристигналите през зимата на стадион "Георги Аспарухов" нападатели Франсис Нар, Джъстин Менголо и Бабатунде Адениджи разочароват тотално с изявите си. Въпреки това ще получат шанс да играят от първата минута в срещата с Берое този уикенд в Стара Загора. Люпко Петрович е решил да пусне тримата африканци титуляри, като се надява да демонстрират нужните качества за Левски.

Така Венцислав Христов, който се превърна в голмайстор на "сините" този сезон с изявите си в последните 10 мача тази пролет, ще остане на пейката срещу бившия си тим.

Интересното е, че Христов има 14 мача и осем попадения през тази пролет, докато триото Нар, Менголо и Адениджи едва един, дело на първият срещу Пирин (Благоевград) при победата с 3:1 на "Герена".

Любопитен факт е, че досега тримата не са играли от първата минута нито веднъж заедно. Плановете на Петрович са - Нар да действа по дясното крило, Менголо по лявото, а Адениджи на върха на атаката.

Тази пролет Нар е твърд титуляр за "сините", Менголо игра едва два пъти от първата минута с Пирин (3:1) и Славия (0:0), а Адениджи има 11 мача, но нито веднъж не е стартирал от първата минута в "А" група.

КЛАСИРАНЕ

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти