Станимир Стоилов: Левски няма стратегия

Станимир Стоилов: Левски няма стратегия

Старши треньорът на Астана Станимир Стоилов коментира ситуацията в любимия си Левски. В интервю за предаването "Гол" по телевизия Bulgaria On Air той заяви, че "синият" клуб не е управляван правилно и дори евентуално негово завръщане на "Герена" няма да реши проблемите, ако стратегията не се промени генерално.

„Когато човек като Люпко Петрович се изказва ласкаво за мен, това не подлежи коментар. Все пак обаче още не съм спечелил КЕШ. Едва ли някой скоро на Балканите ще може да надмине неговото постижение. Когато той беше треньор в Левски, записвах всяка една тренировка. Тези записки обаче не са само за мен – те стояха в компютъра в клуба. Който е искал, е можел да ги прочете. Всяка тренировка, когато бях футболист и помагах на треньорите, се намира в компютъра на Левски, за да може следващите, ако искат, да видят какво се е правило и търсило. Не само аз съм имал възможност да ги чета и да ги помня", каза Мъри.

„Да си кажа, нещата трябва да се разглеждат малко по-глобално. Не бива да мислим за дребните неща, трябва да се мисли по-глобално. В Левски не за първи път се сменят треньорите за последните 6-7 години. Може би минаха вече 10 промени. Проблемът е, че няма стратегия, няма план, или пък има, но не се следва. Всеки ден има ново „да“, ново „не“, никой не знае какво се случва. В България сме много тънкообидни, а аз сега говоря като фен – за мен няма разлика дали ще съм на скамейката, или на „Герена“ сред феновете. Това го казвам като мое мнение. Не приемам и изказване от типа „ама тея пречат“. То така винаги някой ще пречи. Няма левскар, който да не го боли, когато нещата не вървят. Няма лош и добър левскар, аз не ги деля", категоричен беше Стоилов.

„Виждам едно управление, което е говорилня. Не може на едно място да съществуват едновременно орел, рак и щука. Това веднага води до някакъв проблем. Футболистите и треньорите може би имат най-малка вина в случая. Второ, не приемам и футболистите да се изказват за треньори и така нататък. Когато ги питат, на 99 процента те извъртат нещата така, че да им е удобно. Вината винаги е някъде е другаде.“

„Дъвката е много удобна за много хора. Ако е имало разговори (за завръщане – б.р.) с мен, то не са били такива, за които да кажеш, че са били сериозни. Цялото управление на клуба е сбъркано и продължава да се бърка. С мен много трудно може да се намери решение, когато става въпрос за Левски. Или нещата се правят по моя начин, който считам за правилен, или мен просто ме няма. Не искам после да се червя пред вас и да обяснявам. Нормално ли е да махат треньора, а спортният директор да каже, че се е борил за оставането му? То тогава не трябва ли и той да си ходи?, заяви още Стоилов.

Още от БГ Футбол

Виж всички