Баждеков: Усещах, че ще се прави компромис за ЦСКА

Баждеков: Усещах, че ще се прави компромис за ЦСКА

Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков коментира ситуацията около Левски по случай празнуването на 102-ия рожден ден на клуба, като също така изрази надежда, че БФС ще спре с компромисите по лицензирането на отбори и стадиони от новото първенство.

"Радвам се, че отчитаме такъв празник в днешната дата, който за мен е един от най-хубавите дни в българската история. Само можем да се гордеем, че сме на 102 години и днес сме се събрали да сведем глава пред създателите на Левски и да ги почетем нашите създатели. Те са създали клуба и идеята "Левски", която вече толкова време съществува."

"Виждате, че продължава да се почита и се надявам, че още много векове ще бъде почитана. Щастлив съм, че от деца до възрастни хора се събират без никаква организация, само със своето чувство и любов към този велик клуб. Щастлив съм, че продължаваме традициите и дано да е така за в бъдеще".

Левски празнува 102 години Какво да очакват феновете от новия сезон? "Феновете винаги трябва да очакват, че Левски ще се бори за най-призовите места и да се представи достойно във всички турнири. Да защити фланелката и да почете паметта на тези велики хора. Аз се надявам всеки да се подготви психически и духовно да покаже с действията си да зарадва хората, които обичат Левски. Надявам се всеки да си е направил изводите за представянето си и от юли да покаже ново лице", заяви Баждеков.

"Днес сме се събрали да празнуваме, нека не говорим за ежедневнието. За съжаление после отиваме на среща във Футболния съюз да обсъждаме новия формат на първенството, с Георги Иванов ще отидем. Да видим кой друг ще отиде в този почивен ден", сподели Баждеков.

БФС започна нови срещи с клубовете за "А" група "За Левски обаче е много важно какъв ще е форматът за новия сезон, кой ще вземе лиценз съгласно действащите закони в България. Важно ни е да знаем каква ще е групата, за да можем да си направим организация за карти, билети за следващата кампания", добави директорът на "сините".

"Мачовете почват след почти един месец и трябва да сме наясно, а няма нищо. Нека видим какви са резултатите от проучването, ние сме си дали предложение, не знам дали ще го отчетат. Дано разумът надделее и започнат да се спазват законите и наредбите за лицензиране. Само с компромиси не може да се продължава напред", заяви още Баждеков.

"ЦСКА не ги коментираме и не сме ги коментирали, защото те в момента са с неизяснена структура, така че не знам под каква форма могат да кандидатстват за лицензиране в първенството. Усещах, че ще им се прави компромис, дано не съм бил прав", допълни шефът в Левски.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти