Георги Иванов: Модерно е да плюеш Левски, Гонзо и Тонев (видео)

Георги Иванов: Модерно е да плюеш Левски, Гонзо и Тонев (видео)

Спортният директор на Левски Георги Иванов - Гонзо даде обширно интервю за актуалните теми в клуба, за селекцията, за напусналите играчи.Бившият голмайстор отговори на нападките на Венци Стефанов, като не остана длъжен на Димитър Димитров-Херо и Илиян Стоянов. Също така обяви, че "сините" чакат играч от Нигерия, разказа за Венци Христов, има ли място за Владимир Гаджев и дали би си тръгнал от клуба след толкова критики. Говори още за Лудогорец и БФС.

Взели сме повече играчи от цялата "А" група

"Смятам, че в цялата А група не са взети 7 човека, а ние вече сме подписали със седем човека, в този труден трансферен прозорец, хора с договори, за някои е платена трансферна сума, други са взети свободни. Напълно нормално е да се взимат трудно футболисти, а ние го направихме".

"Лятото започнахме да правим нов отбор, бяха освободени голяма част от футболистите, имахме недостиг на играчи. Живко Миланов си тръгна защото имаше договор с клуба до декември. Уговорката беше такава. Влади Гаджев си тръгна, след като му изтече договора до декември. С Белаид имахме уговорка, той си тръгна. Милиев беше временен вариант. Нападателите Курдов, Диаби и Китамбала не задоволиха очакванията на клуба. Ако част от играчите бяха останали, то нямаше да търсим толкова голяма група играчи. Имахме 13 полеви футболисти и 6 юноши, през лятото ще имаме готов отбор.

Тези футболисти са добри, това ще бъде едно ядро на Левски в следващите две-три години, само ще надграждаме"

.

Херо говори, за да не го забравят

"Готвим отбора за евротурнирите. Говорих със Станимир Стоилов, той знае каква е била ситуацията в Левски. Димитър Димитров - Херо говори отново по медиите, всеки си говори празни приказки в България. В Левски е искал да вземе 10 човека, защо сега не ги вземе в Иртиш? Илиан Стоянов не е фактор, хора, които са забравени няма как да ги коментирам, нека се изявяват във Фейсбук".

Владимир Гаджев няма място в Левски

"С Миланов и Гаджев затворихме позиции на които имахме проблеми през миналата година. Взехме Бурабия, имаме Бедоя, Гаджев няма как да играе. За момента Гаджев няма как да бъде привлечен в Левски. Казвам го отговорно и честно, независимо колко ценя Гаджев".

Бъдещето на Бедоя и Радослав и Борислав Цоневи

"На Бедоя сме му предложили договор, ще му предложим нов договор и условия. Братятя Цоневи не са удовлетворени от статута си в Левски, не е ставало въпрос на пари, искат да играят повече време"

Венци Стефанов трябва да участва в комедия

"Интервюто на Венци Стефанов мога да го оприлича като комично, той трябва да участва в някаква комедия, а не да е футболен президент".

Нигериецът в Левски

"Излизат някакви имена, които не са актуални. Футболистът е гледан от нашите скаути. Има два мача в нигерийския национален отбор, на 20 години е. Визитката му е впечатляваща. Смятаме, че това е перспектива за бъдещето и не случайно Левски се е насочил към такива играчи. Менголо е на 22 години, Нар е на 21 години, Божидар Краев е на 18, въпросният централен нападател, чието име ще запазя, защото може да не стане. Знаете, че когато и трите страни не са подписали, трансферът никога не е сигурен. Той е на 20 години, ние мислим за бъдещето и напред за 1-2-3 години сме начертали план, който следваме. Левски от отдавна можеше да вземе нападател на 28-29 години, да запълним ние тази преднина, която и вие медиите търсихте само да може да си направите сензации и да ме оплюете мене, което вече аз съм свикнал и не ми прави впечатление. Но смятам, че най-важно е да говорим за бъдеще и за перспектива за Левски, а не за настоящия момент.

Отнемането на точките е катастрофа не само за Левски, ами и за българския футбол

„Ние ще се борим за титлата, но става все по-трудно. Щеше да бъде трудно, ако бяхме с еднакви точки с Лудогорец, а сега с 5 точки става още по-трудно. Ще се борим, докато имаме възможност, но това, което се случи с отнемането на точките е катастрофа не само за Левски, то е за българския футбол. Шампионът на 80% вече ти го предвещаващ по такъв начин – чисто служебно в канцеларии и стаички, а не на терена. За мен не е нормално това нещо да се случва. Левски най-малко е виновен от цялата ситуация. Това, че Стойчо Стоилов си изкара отбора – Левски няма никаква вина. И накрая най-потърпевш от случая е Левски, на който му се отнеха 7 точки".

Модерно е да плюеш по Гонзо

"Ние направихме чудеса от храброст, за да сме на равни точки с Лудогорец и водихме до 3-4 кръга преди края с 6 точки на една селекция, която е много по-скъпа и на много по-добре обигран отбор, отколкото е бил Левски, защото ние много футболисти взехме през лятото, които не бяха адаптирани към отбора. Явно е модерно да плюеш Левски и да плюеш Гонзо, да плюеш Иво Тонев и тогава примерно ставаш известен и се четат сайтове, вестници и да не казвам телевизии. Без да ви обиждам вас, явно това е модерно. В много случаи в България крадецът вика дръжте крадеца.“

БФС трябва да подаде оставка, ако спечелим в Лозана

"Не, не съм изненадан, че отказа да подпишат, защото ако наистина се стигне до такъв казус, да се отиде в Лозана и Левски спечели делото, това означава, че целият футболен съюз трябва да си подаде оставката и да се разпусне".

С Лудогорец тъкмо вече тичахме в еднакво темпо и се намесва футболният съюз и Лудогорец пак ни изпреварва с една обиколка

"Винаги съм бил откровен, когато съм говорил. Лудогорец още от лятото са една обиколка пред всички отбори в България. На базата на характер, на мотивация, на традиция, на фенове, направихме така, че изравнихме обиколката с Лудогорец и вече тичахме в еднакво темпо. В един момент се намесва футболният съюз и Лудогорец пак ни изпреварва с една обиколка, но чисто игрово и като футболисти, мога да кажа, че Лудогорец наистина има един много, много добър отбор. И не само аз мога да го кажа, а всеки един, който поне малко разбира от футбол в България.“

Левски е по-добър от есента

„Разбира се. Казах, че ние правим трансфери, за да можем да подобрим качеството на отбора, а не ги правим, за да свалим качеството. Смятам, че в подготовката футболистите правят добри неща, минават през умора, играем през три дни мачове, тренираме по два пъти на ден и е напълно нормално да не е най-важното резултатът. Най-важна е играта. Най-важно е да се подготвим добре, защото от първия мач, в който почваме срещу Лудогорец и имаме 16 мача, които трябва да изиграем на високо ниво. Затова тренираме и затова се готвим, без значение дали тук ще загубиш някоя контрола и дали примерно ще играеш добре или зле. Всеки един треньор в света, независимо кой е, не го интересуват контролните срещи. Да, интересува го за самочувствие, за увереност, за самите играчи, но нито има точки, нито класиране.“

Венци Христов

"Аз съм говорил с Венци Христов още в началото на годината. Това е един месец преди да го привлечем. Само, че той имаше договор с Риека и три дни преди да подпишем договор, той разтрогна по взаимно съгласие и плати някаква сума от себе си, за да стане свободен играч. Ако Левски се беше намесил, да иска в този период Венци Христов, цената за Левски щеше да бъде друга. И когато говорим за много пари искам да ви обясня, че Левски работи с определен бюджет и има параметри, които трябва да следваме. Не мога примерно един лев или едно евро за изляза повече от това, което са зададени като параметри от собствениците и от Управителния съвет."

Левски има потенциал, а следващите години ще дават ниво и спокойствие

"Смятам, че ние трябва да дадем шанс на тези млади момчета, особено сега на Димитър Шейтанов, който се представя добре, на едно 16-годишно момче и затова се отказахме от пробите на конгоанския национал от Верея, за да може да дадем шанс на нашите юноши. Съжалявам, че Диян Иванов е контузен и няма да може да бъде конкуренция на тримата наши стопери – на Лукин, на Сашо Александров и на Карнер. На всяка друга позиция имаме братята Цоневи, Мики Орачев, имаме Божидар Краев, имаме Илия Димитров, който реално сме пратили в Нефтохимик, за да се обиграва. Левски има един потенциал, доста млади играчи на възраст от 18 до 22 години, които в следващите години ще дават ниво и спокойствие на Левски. Ще имаме възможност за трансферна политика, в която да продаваме играчи, защото ако купиш един играч на 28 години, единствено трябва да му даваш заплата и да чакаш резултати".

На първо място сме с Лудогорец, а не можем да се конкурираме по никакъв начин с тях, нито като финанси, нито като отбор

"Да си тръгна, не, но по някакъв начин ме демотивира, защото ще дам едно сравнение. Преди да отида в Черно море и когато отиваме да играем с Левски има доста негативно отношение към мен и към Левски. Нормално, във Варна не обичат толкова много Левски. Работих година и половина във Варна и когато отида на стадиона, хората стават на крака и ми скандират името. В Левски работим от сутрин до вечер и правим нещата такива без пари, работихме 3-4 месеца без пари целият отбор, сега правим нещо ново, от лятото взимаме нови футболисти, опитваме се да държим едно добро ниво. На първо място сме с Лудогорец, където реално не можем да се конкурираме по никакъв начин с тях, нито като финанси, нито като отбор. Не като традиции, а като отбор. И тук всеки изказва някакво негативно мнение и понякога това ме демотивира и да бъда нервен, ядосан. Не на тях, а на себе си, че стоя в този клуб, защото аз тук съм си дал здравето – чисто нерви, да не мога да спя. Но в крайна сметка съм разбрал, че българите са такива, те не обичат българите, които са направили нещо. Искат и те да го потопят и да бъдат като всички тях.“

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички