Обмислят увеличаване на "Б" група от новия сезон

Обмислят увеличаване на "Б" група от новия сезон

БФС обмисля увеличаване на броя на отборите в "Б" група от следващия сезон, научи "Тема Спорт". Идеята се очаква да бъде обсъдена на следващото заседание на Изпълкома. Такова се планира за средата на месеца, малко преди подновяването на шампионатите у нас.

В момента вторият ни ешелон е с 16 тима, но не е изключено от лятото те да са 18 или 20. Както е известно, в "Б" група бе пратен Литекс, като вторият му отбор автоматично отива в третото ниво на родния футбол. 31-кратният шампион на България ЦСКА пък почти сигурно ще спечели промоция при професионалистите.

Възможно е и тимове, завършили на второ място във "В" група, да се класират при професионалистите. На югозапад това може да бъде Витоша (Бистрица), а на северозапад опциите са две - Етър и Ботев (Враца).

Идея за увеличаване на броя на отборите имаше и преди година заради вкарването на дублиращите отбори. Повечето клубове от елита обаче отказаха и накрая такива създадоха само Литекс и Лудогорец. Сега обаче идея за участие с втори състав в "Б" група има от страна на Левски и Локомотив (Пловдив).

Нещата до голяма степен зависят и от подхвърлената от Изпълкома идея за създаване на Висша лига от новия сезон. За нея клубовете ще трябва да отговарят на доста строги критерии, което от само себе си може да увеличи броя на отборите във втория ни ешелон.

Хапни като шампион с безплатна доставка от Takeaway.com!

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти