Септември - легендата се завръща!

Септември - легендата се завръща!
През последните няколко дни усилено се заговори за юношеския национален отбор до 19 години. Младите „лъвчета“ победиха фаворитите Португалия и Дания в евроквалификациите и изненадаха приятно зажаднeлите за успехи футболни фенове у нас. Още по-приятно е усещането, че тези победи бяха постигнати с ключовото участие на играчи от позабравената люпилня за таланти – Септември (София). Резултатите от последните дни затвърдиха тезата, че ръководството на „септемврийци“ е избрало правилната посока за развитие на млади играчи и вече бере плодовете от своя труд.


В групата, определена от националния селекционер Ангел Стойков, попаднаха шест момчета от школата на Септември. Четирима от тях (Иван Тилев, Васил Добрев, Петър Генчев и Асен Чандъров) са основна част от представителния отбор на „септемврийци“, който е лидер във Втора Професионална лига. Мариян Димитров е капитан на Септември U19, а Георги Русев бе продаден на испанския Елче преди няколко месеца след силни изяви в мъжкия отбор на Септември през изминалия сезон.

В първия двубой срещу Португалия единственото попадение в мача бе дело на Георги Русев, а срещу Дания Иван Тилев вкара красив гол с глава и поведе „лъвчетата“ към пълен обрат и класиране за елитните кръгове на евроквалификациите. Стабилните игри на Петър Генчев, Асен Чандъров и останалите играчи срещу Португалия им осигуриха и нов шанс за изява срещу Дания, като всички до един оправдаха гласуваното им доверие.

Оставяйки на заден план еуфорията от победите на „лъвчетата“, на стадион „Георги Аспарухов“ Септември изигра контролна среща с Левски. Николай Митов не изневери на своя стил и пусна в игра 7 юноши на клуба. Здравко Димитров, Аспарух Смилков, Александър Бастунов и Борис Панталеев все по-често започнаха да получават шанс за изява в представителният отбор на „септемврийци“, а срещу Левски магията на мъжкия футбол усетиха още Антон Тунгаров (1999), Димитър Димитров (2000), Иво Димитров (2000) и Октай Хамдиев (2000).

Целта пред Септември вече е ясна, резулатите са налице. Позабравената люпилня за таланти отново е на мода! Легендата се завръща!

fcseptemvri.com

Още от БГ Футбол

Виж всички