Бойко Величков се оплака от съдията на мача с ЦСКА-София2

Бойко Величков се оплака от съдията на мача с ЦСКА-София2

Треньорът на Ботев (Враца) Бойко Величков коментира загубата на своя тим в Ловеч. В понеделник врачани отстъпиха с 1:2 при гостуването си на ЦСКА-София.

„Бих искал да подчертая, че за първи път от началото на първенството срещу нас излезе по-добър отбор. Отстъпвахме му и в бързината, и в динамиката, и технически. Затова се опитахме, чрез тактически прийоми да измъкнем нещо от двубоя. Замисълът ни беше да се групираме в собственото поле и с контраатаки да чакаме да удари нашият час. Получи се до момента, в който не се намесиха странични фактори“, коментира Величков.

Специалистът не пожела да назове дали говори за съдиите, ръководили срещата, но не спести огорчението си.

„В България истината е много разтегливо понятие – тя често се подменя, манипулира или изобщо не се казва. Аз съм треньор на Ботев и за да съм коректен към моите футболисти, а и към публиката във Враца, ще назова няколко факти. В третия ни домакински мач на нас ни беше отменено попадение, защото вратарят на съперника се спъна на голлинията и падна с топката в мрежата. В следващата ни среща вкъщи ръководещият двубоя позволи на противници да лежат по терена и не ни даде да играем.

В друг мач във Враца човекът, от когото това зависеше, даде необосновано 4-минутно продължение, а в края и странна дузпа. Когато тя беше спасена, допълнителното време беше удължено докато гостите вкарат гол. В Ловеч се случи същото. Който разбира от футбол, нека види дузпата, която беше отсъдена срещу нас и след която домакините изравниха“, добави Величков пред "Конкурент". Той уточни, че във всички цитирани от него срещи, отборът му е бил ощетен.

Още от БГ Футбол

Виж всички