БФС представи логото на Първа професионална лига, пожела успех на клубовете

БФС представи логото на Първа професионална лига, пожела успех на клубовете

Българският футболен съюз представи официалното лого на новосформираната Първа професионална лига. Така за първи път от няколко години насам футболният елит у нас ще има възможността да се идентифицира със своя собствена емблема.

Логото е изработено във възможно най-кратки срокове и е предоставено на федерацията безвъзмездно от един от нейните партньори. Новата емблема олицетворява желанието за едно ново начало в българския клубен футбол след извършените реформи и промяната на формата на първенството, допълват още от “Иван Асен II”.
Междувременно, наред с представянето на логото, от БФС пожела успех на всички отбори, участници в Първа професионална лига. Както е известно, в нея участие ще вземат 14 отбора - Левски, Лудогорец, ЦСКА-София, Славия, Берое, Локомотив (Пловдив), Ботев (Пловдив), Черно море, Монтана, Пирин (Благоевград), Нефтохимик, Локомотив (Горна Оряховица), Верея (Стара Загора) и Дунав (Русе).

Предлагаме ви цялото обръщение на БФС към клубовете от елита:

Ден преди началото на сезон 2016/17 Българският футболен съюз пожелава успех на всички отбори, участници в Първа професионална лига! Първенството ще започне с нов формат, който в началото на миналия месец бе единодушно одобрен от клубовете и заинтересованите страни. 

Факт, който ни кара да вярваме, че именно това е верният път за повишаването на атрактивността на шампионата и създаването на по-качествен краен продукт.
През новия сезон силно се надяваме, че сътрудничеството между клубовете и Българския футболен съюз ще продължи да бъде на високо ниво и че това партньорството ще е благотворно за развитието на футбола в страната.

Убедени сме, че въпреки трудната икономическа среда, с помощта на извършените реформи и с подкрепата на държавата, стадионите ще станат по-приветливи и сигурни за приятелите на футбола.
Напомняме, че расизмът и ксенофобията нямат място по стадионите и призоваваме за спазването на феърплея преди, по време и след края на футболните срещи.
  
Отдел „Връзки с обществеността и медии“ към БФС

Още от БГ Футбол

Виж всички