Иво Тонев обяви какви успехи е постигнал с Левски и Локомотив (София)

Иво Тонев обяви какви успехи е постигнал с Левски и Локомотив (София)

Председателят на УС на Левски и мажоритарен собственик на клуба - Иво Тонев, обяви какви успехи е постигнал със сините, а и с предишния клуб, където бе на работа - Локомотив (София). Повод за изказването му са сериозното количество нападки през последните седмици спрямо него.

"През последните седмици се натрупаха много коментари, писания и какви ли не още мнения, които дойдоха малко в повече. Потърпях доста, постарах се да бъда смирен, може би твърде дълго време, но всяко нещо си има граници. Ще си направя в съвсем кратко време труда да обърна внимание на някои неща. Първо - явно хората в България имат много къса памет. Къде беше Левски миналата година март месец и къде е днес?! Миналата година съумяхме да вземем лиценз и да си подадем документите един ден преди крайния срок. Малко хора разбраха през какво трябва да минем, за да получим лиценз. И до ден днешен хората от Лицензионната комисия се чудят как сме успели да внесем изрядни документи, да се разберем с всички, на които дължахме пари. Стигна се до юни месец, когато г-н Тодор Батков дари притжаваните от него акци на мен, г-н Александър Ангелов и г-н Николай Иванов.

В началото на следващия месец ще кажа какво се е случило през тази година, когато ще направя по-дълбок финансов отчет.

Започнахме подготовка с не повече от 8-10 футболисти. Тогава, когато имахме разговор със спортния директор и треньора, целта беше отборът да се доближи максимално като игра до Лудогорец и да се класираме в евротурнирите. Ако някои от вас или феновете са забравили, Левски не игра 2 години в Европа, класирайки са не 5-о и 7-о място.

Това, от което можем да бъдем недоволни и по тази причина бе взето решение да бъде заменен Стойчо Стоев, не се доближихме като игра до Лудогорец. Разликата отново стана прекалено голяма. Вярвам, че следващата година ще станем шампиони. Като игра ще сме равностойни на Лудогорец и дори по-добри.
Казвам го, защото цялата тази черна акция премина границата.

Тримата акционери си поставихме следните цели:
1. Да стабилизираме клуба
2. Силно работещ УС, с умни, честни и достойни хора.

И двете цели са изпълнени.

За година и половина погасихме близо 4,5 млн. лева. Тук се говореше, че има реки от пари с цел да се създава смут, който в крайна сметка и успя. Никой не каза две думи, никой не написа две думи. Ние можехме да купим футболисти, а не да даваме тези пари. Само че към днешна дата не дължим пари на бивши футболисти или някой клуб. До 15-и ще погасим още 500 000 към НАП.

Да знаете и ще помоля да го напишете, аз не съм глупав човек и знам, че голяма част от феновете не ме приемат. Дошъл е някакъв от Локомотив, той ли ще ни управлява и командва... Бях ръководител на Локомотив дълги години - четири пъти играхме в Европа. Първият БГ отбор, който записа в евротурнирите 8 мача без загуба. Осъществихме успешни трансфери - взимахме играчи за малко пари и ги продавахме за много.

След като първия път подадох оставка, се върнах в Левски по покана на Тодор Батков и след разговори с НКП и "Синя България". Направих го, за да оцелее Левски, защото беше застрашен от съдбата на един друг клуб. Днес нещата изглеждат по коренно различен начин.

Липсата на титли и купи е от 2009-а, а не от 2012 година. Сега за първи път Левски има шанс да надгражда. Има върху какво да стъпи - и финансово, и спортно-технически, и организационно. През атзи година и половина Левски се управляваше от УС - модел, непознат в България", коментира Иво Тонев престоя си на "Герена".

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички