Плачещият Иво Тонев подаде оставка като председател на УС - обяви причините (видео)

Плачещият Иво Тонев подаде оставка като председател на УС - обяви причините (видео)

Председателят на УС на Левски Иво Тонев обяви, че подава оставка. Като причина той изтъкна прекалено многото помия, която се изля по негов адрес. Също така Тонев поясни, че ще размисли, но само ако феновете го подкрепят.

"Твърде много помия и черен ПР се случи върху нас през тази година. Под нас имам предвид Левски като клуб, аз и другите двама мажоритарни акционери, УС и ако щете представителите на фенските организации. Говори се, че те са платени от мен и те непрестанно се опитват да доказват, че не е така. Бях честен и почтен към всички, гордея се с хората, които поканих в УС. Имаме телевизия, сайт, смея да твърдя, че имаме най-хубавия магазин, със сигурност разполагаме с най-хубавия сектор в България. Хора от чужбина дойдоха да го видят и ни похвалиха.

Обичам битките на всякакво ниво и съм готов за битки, но когато усещам подкрепа, когато хората ми вярват... Няма да допусна да ми дъвчат името. Как пък никой не каза две добри думи?!

Обръщам се към феновете на Левски: "Замислете се добре! Всичко това се случи през определени медии, завъртяно и манипулирано. Феновете на Левски са много повече от тези, които идват на стадиона, пишат във фейсбуци и форуми. Замислете се - манипулират ли ви, кой замесва някакви други сили? Кой изведвъж заобича много един друг отбор и собственик на един друг отбор, а от януари не е спрял да плюе по Левски?

В тази връзка ще го кажа още веднъж - не се отказвам по средата на пътя, но и няма да позволя някой да ми се гаври с името. В понеделник ще депозирам оставката си като председател на УС на Левски. Другите двама мажоритарни акционери не знаят за това мое решение - единствените, които знаят, са жена ми и синът ми (б.а. тук Иво Тонев говори с насълзени очи). Не познавам по-голям левскар от сина си.

Единствените хора, които могат да ме накарат да си променя решението, са феновете - ако усетя, че ми вярват и подкрепят безрезервно. Бих останал за да се опитам да направим Левски един средно европейски клуб - такъв, какъвто трябва да бъде. Левски е печелил титли и купи и пак ще печели. Не ми е било фикс идея да вдигна купата. Да, ще се радвам, но за мен е по-важно Левски да е един добър средноевропейски клуб", аргументира се Тонев, който е един от тримата мажоритарни акционери на сините.

снимка: Марин Маринов, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички