Златински: Имаме шанс да измъкнем нещо от Милан на "Сан Сиро"

Златински: Имаме шанс да измъкнем нещо от Милан на "Сан Сиро"

Халфът на Университатя Крайова Христо Златински бе един от послед­ните играчи, които напуснаха „Мунисипал" в Дробета-Турну Северин. Бившият ас на Локо­мотив Пловдив, Локомотив Со­фия и Лудогорец говори пред „Меридиан мач" за сблъсъ­ка с „росонерите" и цялостния си престой в Крайова.

- Христо, как се чувстваше в мач срещу съ­перник като Ми­лан? Бяхте ли рес-пектирани от скъпата селекция на съпер­ника?

- Нормално е да бъ­дем респектирани от подобен съперник. Знаем какви играчи привлякоха от начало­то на трансферния прозорец. Когато из­лязохме на терена, забравихме всичко. Мисля, че показахме добра игра и при мал­ко повече късмет можеше и да победим. През второто полувре­ме упражнихме висо­ка преса и те бяха доста затруднени.

- Изпуснахте мно­го положения, а единственият гол на съперника дойде след статично поло­жение. Това ли бе ключовият момент в мача?

- Освен гола и едно разбъркване при ъг­лов удар те нямаха други положения, до­като ние изпуснахме доста и за съжаление не успяхме да преодолеем Донарума.

- За Милан това е първи официален мач, а вие вече изиг­рахте два кръга в първенството. Може ли да се каже, че то­ва бе вашето пре­димство?

- Със сигурност то­ва си оказа влияние. Видяхте, че през вто­рото полувреме те от­паднаха физически, натиснахме ги и очак­вам нещо подобно да се случи и на реванша.

- Какви са очаква­нията ти за мача на „Сан Сиро"?

- Очаквам отворен мач. Нормално е да ни е трудно на в Милано. Все още имаме своите шансове и се надявам да измъкнем нещо.

- Какви са отноше­нията ти с новия тре­ньор Девис Манджа? През пролетта коле­гите в Румъния писаха, че си в конфликт с Георге Мулцеску и дори си пред напус­кане...

- Отлични - играя във всеки мач, разда­вам се и мисля, че да­вам най-доброто от себе си. Що се отнася до този конфликт, то мога да кажа, че няма нищо такова. Предния сезон нямам изпусна­та минута и бях твърд титуляр (б. а. всъщност Златински има 35 мача, в които 3 пъти влиза като резерва, а в 5 случая е сменен).

- Това е третият ти сезон в Румъния. Как намираш тукаш­ния футбол в сравне­ние с българския?

- Румънското пър­венство е доста по-добро от българското. Всеки мач е много здрав, играе се на хубави стадиони, които имат осветление. Ние играем в Турну Севе­рин, тъй ка­то нашият стадион се изгражда и когато е го­тов, ще бъде уникал­но съоръ­жение, на което е удоволст­вие да се играе.

- Това, което обединява двата шампионат обаче, е големия брой ексцентрични президенти...

- Аз мога да говоря само за нашия отбор. Президентът Михай Ротару не обича да го­вори по медиите, а да влиза в съблекалнята и да казва каквото има на играчите. Той е много спокоен и уравновесен човек и не скача и ругае като други президенти, ко­ито визираш.

- Какво може да кажеш за представя­нето на българските отбори в Европа - бившият ти клуб Лудогорец и Ботев?

- Следя ги в интер­нет и когато мога, гле­дам цели мачове. След първия двубой в Израел шансовете на Лудогорец намаляха, но аз вярвам, че те ще наваксат изоставането си в Разград и ще продължат. Радвам се на похода на Ботев в Европа и се надявам той да продължи с елиминиране на Маритимо.

Снимка: Марин Маринов, Sportal.bg

"Меридиан мач"

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички