Бердиев си тръгна и хитът Ростов започна да се разпада

Бердиев си тръгна и хитът Ростов започна да се разпада

Вицепрезидентът на Ростов Курбан Бердиев, който изпълняваше и треньорски функции, официално напусна клуба. Двете страни взаимно си благодариха за трите години успешна съвместна работа. В този период Ростов спечели сребърни медали в първенството на Русия, класира се за груповата фаза в Шампионската лига и игра в директните елиминации на Лига Европа. Очаква се Бердиев да се завърне начело на Рубин - отбора, с който два пъти стана шампион. Новината може да бъде обявена още утре.

По-лошото за феновете на Ростов е, че оттеглянето на Бердиев ще е само началото на един процес, който изглежда неизбежен. Голяма част от водещите футболисти признаха, че няма да са част от тима през новия сезон, а нападателят Сардар Азмун вече подписа с Рубин, откъдето беше привлечен именно по настояване на Бериев. Възможно е в посока Казан да замине и националът Дмитрий Полоз.

"Щом Бердиев си е тръгнал, и аз няма да остана. В момента съм във ваканция, но скоро двамата ще поговорим и ще стане ясно ще продължим ли да работим заедно", заяви халфът Курбан Бердиев.

Ветеранът Сесар Навас пък се оплака, че никой от ръководството на Ростов не му е съобщил дали ще получи предложение за нов договор. "Прекарах две прекрасни години в отбора, а и феновете в Ростов на Дон са невероятни. Бих искал да остана тук, но явно клубът има други планове. Не знам къде ще играя. Вече получих оферти от Испания, Шотландия, Холандия, Турция и САЩ. Сега си поччивам, но скоро ще обмисля бъдещето си", каза защитникът.

Възможно е заедно с Бердиев в Рубин да отиде и халфът Александър Ерохин. Според руските медии 64-годишният специалист планира да върне в тима и Хосе Саломон Рондон, който в момента е играч на Уест Бромич.

Още от Футбол свят

Виж всички