Ростов с нов треньор и 4 попълнения

Ростов с нов треньор и 4 попълнения

Както се очакваше в последните дни, Ростов назначи за старши треньор Леонид Кучук. 57-годишният беларуски специалист наследи на поста Курбан Бердиев, който се завърна в Рубин. Договорът на Кучук е за 1+1 години. Той вече има опит в руската Премиер лига, където водеше Кубан (на два пъти) и Локомотив (Москва). За последно Кучук беше наставник на украинския Стал.

Официалният сайт на Ростов съобщи, че в щаба на новия треньор ще останат Дмитрий Кириченко, Сергей Клешченко, Евгений Иванов, Иван Федик и Виталий Милютин, които работиха и с Бердиев.

Междувременно, клубът от Ростов на Дон е изключително активен и на трансферния пазар. Вчера беше привлечен 28-годишният защитник Мачей Вилюш от Лех (Познан). Полският национал подписа за 3 години. Днес договори с ростовчани парафираха още трима футболисти. От Анжи дойде десният бек Сергей Паршивлюк, а освен това като свободни агенти пристигнаха вратарите Сергей Песяков и Иля Абаев. Те трябва да заместят преминалия в Локомотив (Москва) Никита Медведев и Сослан Джанаев, който се присъедини към Рубин.
С Ростов се раздели и ветеранът Сесар Навас. Испанският бранител може да последва Бердиев и да се завърне в Рубин, с който два пъти стана шампион.

Още от Футбол свят

Виж всички