Съкрушеният Емери се оправда със съдията

Съкрушеният Емери се оправда със съдията

Шокиращата загуба от Барселона с 1:6 сложи край на мечтите на Пари Сен Жермен за нещо голямо в Шампионската лига. Французите спечелиха първия мач с 4:0, но въпреки това отпаднаха, а старши треньорът Унай Емери не пропусна да изтъкне някои спорни съдийски решения като основната причина за провала на неговия тим.

"Анализирайки случилото се, трябва да признаем, че пропуснахме великолепна възможност. Сами сме си виновни, че през първото полувреме не пресирахме съперника и не си подавахме добре. И двата получени гола бяха в резултат на наши грешки", заяви Емери.

"Второто полувреме беше различно. Започнахме да действаме по-спокойно и дори можехме да вкараме за 2:3. Съдийските решения бяха в наш ущърб и в последните минути загубихме всичко. Барселона е способна на такива обрати. За тях краят на мача мина под девиза "всичко или нищо". За мен и за клуба това е един тъжен урок. Трябва да си направим точните изводи", добави Унай Емери.

Собственикът на клуба Насер ал-Хелаифи беше категоричен, че за подобна загуба няма извинения: "През първото полувреме просто не играхме. Трудно е да приема отпадане след 4:0 в първия мач, но нямам избор. Имахме причини да вярваме, че ще стигнем до четвъртфиналите, но във футбола няма гаранции".

Още от Футбол свят

Виж всички