Чалханоолу уволни баща си

Чалханоолу уволни баща си

Турският халф на Байер Леверкузен Хакан Чалханоолу освободи баща си от функциите на негов агент, след като получи четиримесечна дисквалификация заради нередовен договор.

През 2011 г., когато Чалханоолу е на 17 години и е в школата на Карлсруе, турският Трабзонспор плаща 100 000 евро на него и баща му, който е негов агент. Турците искат играчът да премине при тях като свободен агент преди началото на сезон 2011/12. В противен случай Хакан дължи 1 млн. евро неустойка. Играчът остава в Карлсруе и не плаща обезщетението. Трабзонспор  го осъжда и сега той трябва да върне парите и да не играе четири месеца, което е по-големия удар.

Футболистът обвини баща си за случилото се и заяви, че той повече няма да се грижи за делата му.

"Бях само 17-годишен. Баща ми се срещнал с представители на Трабзонспор в ресторант в Дармщадт. Върна се вкъщи и каза, че трябва да подпиша. Той разбира, че е направил грешка и съжалява за това. Той повече няма да се меси в кариерата ми, но си оставаме баща и син. Това не може да бъде променено", коментира Чалханоолу, който на практика отпада от сметките до края на сезона.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти