Наказаният Чалханоолу с жест към Леверкузен

Наказаният Чалханоолу с жест към Леверкузен

Наказаният от ФИФА Хакан Чалханоолу се отказа от заплатата си за следващите 4 месеца, през които няма да може да играе за Байер (Леверкузен). Полузащитникът няма право да участва в мачовете на "аспирините", след като беше осъден от Трабзонспор заради казус още от 2011 г. Месечната заплата на турския национал е около 240 000 евро, а освен това той няма да получава и никакви бонуси.

През 2011 г., когато Чалханоолу е на 17 години и е в школата на Карлсруе, клубът от Трабзон плаща 100 000 евро на него и баща му, който е негов агент. Идеята на турците е играчът да премине при тях като свободен агент преди началото на сезон 2011/12. Условието било, че ако Хакан се откаже от този трансфер, той ще дължи на Трабзонспор 1 млн. евро обезщетение.

Точно това се случва, след като Чалханоолу първо избира да преподпише с Карлсруе, а след това преминава в Хамбургер ШФ. После обаче той отказва да изплати въпросния милион, като адвокатите му изтъкват факта, че когато е правена тази договорка, футболистът не е бил пълнолетен.

В крайна сметка обаче Спортният арбитражен съд отсъди в полза на Трабзонспор и затова сега ФИФА наложи това наказание. Отделно футболистът беше глобен със 100 000 евро.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти