Пилотите на "Флат-Аут" на ниво на "Писта Стара Загора 2017" (снимки)

Пилотите на "Флат-Аут" на ниво на "Писта Стара Загора 2017" (снимки)

Варненските пилоти от "Flat-Out Motorsports club" взеха участие във всички класове на "Писта Стара Загора 2017" вчера и се представиха на ниво във всеки от тях, като заеха третото място в отборното класиране на "Писта Стара Загора 2017" благодарение на отличното представяне на пилотите Боян Стоянов и Ясен Обретенов в едва третото участие на варненския тим в шампионата по автомобилизъм на затворен маршрут.

Пилотите от "Флат-Аут" на ниво на "Писта Стара Загора 2017"@@@

В серия Спорт, клас RC4, на второ място финишира Петър Обретенов /Citroen Saxo/, който зае и осмата позиция в генералното класиране. Битката между него и лидера във временното класиране – Филип Игов /Peugeot 106/, за първото място в класа бе изключително оспорвана и интересна за зрителите на надпреварата. Двамата пресякоха финала след 12 обиколки с разлика от едва три стотни.

Боян Стоянов /Renault Megane/ представи отбора в серия Туринг и се класира на четвърто място, като достойно защити позицията си от атаките на Светослав Ковачев /VW Golf/ и на финала разликата между двамата беше почти три секунди. Класирането на Боян допринесе и за спечелването на отборна титла.

Пилотите от "Флат-Аут" на ниво на "Писта Стара Загора 2017"@@@

В серия Макси, до 3500 куб.см., отборът бе представен от своите най-титулувани пилоти - Стефан Либертинов /Fiat Uno/, който е и шампион в този клас за 2016 година, Николай Георгиев /BMW M3/ и Ясен Обретенов /BMW E30/. Ясен се качи на почетната стълбичка, заемайки втората позиция в класа си и четвърто място в генералното класиране, а Николай финишира плътно зад него и зае третата позиция, съответно и петата позиция в генералното класиране. Поради възникнал технически проблем по автомобила на Стефан Либертинов и въпреки усилията, положени от неговия екип, той отпадна от надпреварата.

Пилотите от "Флат-Аут" на ниво на "Писта Стара Загора 2017"@@@

Организаторите на мероприятието се бяха погригижили и за настроението на всички присъстващи през време на паузите между сериите. Откриването на надпреварата започна с представяне на "ENEOS CUP" – автомобили с еднакви спецификации, които ще обособят своя серия в този шампионат от началото на следващия сезон, дрифт шоу, както и ретро парад, като за последния, Стефан Либертинов допринесе със своя Ford Mustang от 1966 година.

Следващото състезание, в което отборът на "Flat-Out Motorsports club" ще вземе участие е "Писта Бургас 2017", което ще се проведе на 14 и 15 октомври.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички