Гледай на живо

Меле между фенове и минимален успех за Локо (София) белязаха завръщането на столичното дерби със Славия - на живо от ст. "Васил Левски"

И световните медии се възхитиха на Григор Димитров

И световните медии се възхитиха на Григор Димитров

Една от водещите спортни медии в света Sky Sports се изказа ласкаво за победата на Григор Димитров в три сета над Доминик Тийм в първия мач от група “Пийт Сампрас” на Финалите на АТР. “Димитров пристигна в Лондон след най-постоянния сезон в кариерата си и бе непоколебим, като спечели трисетовата битка с Доминик Тийм. Особено в последния сет двамата предложиха високо качествен тенис, но Димитров успя от втория си опит да затвори мача”, пише на сайта на Sky Sports, като именно тази телевизия държи правата за излъчването на Финалите на АТР от “О2 Арена” в Лондон.

Сайтът на Sky, a и на ВВС, обърна най-голямо внимание на първия миг на магия от страна на Димитров - начина, по който постигна първия пробив в третия сет с изумително воле за край на впечатляващо разиграване.
“Премиерата на Григор Димитров в Лондон се оказа печеливша, а талантливият 26-годишен тенисист блестеше с качество, със смяна на темпото, с агресия, както и с отлични излизания на мрежата. Неговият опонент Тийм е с две места по-нагоре в ранглистата, но бе далеч по инертен и пасивен. Още една победа на Григор ще го прати на полуфиналите, но засега да се наслади на заслужения си триумф”, пише в анализа си за мача пък сайтът на ESPN.
“Димитров призна, че е бил нервен, но определено се представи както подобава на такава сцена”, анализира FOX Sport.
“Димитров оправда очакванията с победа над Доминик Тийм. Ето какво е усещането да направиш победен дебют на Финалите на АТР”, пък пише в профила в “Туитър” на официалния канал на ATP - Tennis TV.

Още от Тенис

Виж всички