Григор Димитров пред Sportal.bg: Тези моменти са толкова важни

Григор Димитров пред Sportal.bg: Тези моменти са толкова важни

Григор Димитров дебютира по великолепен начин на Финалите на ATP в Лондон. Въпреки нервните моменти, съпътстващи първия му мач на тази сцена, той успя да победи Доминик Тийм с 6:3, 5:7, 7:5.

"Наистина беше уникална атмосфера. Излизането на корта беше някак, сякаш съм бил тук и преди. Тези моменти са толкова важни. Трябва да ги приемеш и да се усмихнеш. Да се ощипеш, да си кажеш - тук си да играеш. Нямаш друг избор. Готино беше", сподели Григор по повод атмосферата в зала "O2" в Лондон. Спектакълът в английската столица включва интродукции като на рок звезди и светлинно шоу, като за първи път българската тенис звезда бе част от представлението.

Григор не пропусна да благодари на българските фенове за подкрепата: "Знамената ме впечатлиха. Не съм виждал толкова български знамена от много време".

"Това не е голямо само за мен. Мисля, че и за цялата страна, за България. Страхотно е да покажа, че всичко е възможно. Пресичаш граници, нeзависимо от къде си. Всичко зависи от теб, всичко е в ръцете ти. Това е много специален момент за мен, но се надявам и за България и за хората да видят, че когато имаш цел и  работиш здраво, няма ограничения. Можеш да мечтаеш всеки ден. Аз съм мечтател", каза още той.


Димитров коментира и самия мач:  "Мачът беше труден за мен от психическа гледна точка. Все пак за първи път на Финалите на ATP. Нямаше голяма разлика, знам какво да очаквам от Доминик. Трябваше да използвам шансовете си, не само да затворя мача, но и когато имах шансове за пробив. Но като за начало не е зле. С всеки изминал ден се чувствам по-добре. След първия сет трябваше малко повече да се отпусна. Наистина бях нервен и към края на мача, личеше си. Но мисля, че психически и физически бях добре."
"За мен това беше едно от тези преживявания, които помниш до края на живота си. Това е мястото, където винаги съм искал да бъда - между най-добрите", сподели още Григор. - Хубавото нещо в тениса е, че всяка седмица имаш възможност да играеш и да печелиш. Титла от Големия шлем ще означава всичко за мен. Всичко обаче трябва да е стъпка по стъпка. За да спечелиш това трябва още съвсем малко още, но това малко е толкова много. Трябва да се надгражда всеки ден. Винаги съм знаел, че колкото повече работа свърша, толкова повече се отплаща. За момента целият ми отбор, семейството ми, всички сме страшно сплотени и гледаме как да се подобряваме, гледаме само от нашата страна на нещата. "

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Лондон


Още от Тенис

Виж всички