ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Люис Хамилтън пред Sportal.bg за титлите, посланията и докога ще се състезава във Ф1

Люис Хамилтън пред Sportal.bg за титлите, посланията и докога ще се състезава във Ф1

На 25 километра от Лондон, в градчето Уейбридж екип на Sportal.bg се срещна с наскоро спечелилия четвъртата си световна титла във Формула 1 Люис Хамилтън. Разговорът ни се състоя в Mercedes-Benz World, уникален център на автомобилния германски производител, намиращ се в сърцето на легендарната овална писта "Брукландс".

Голямата звезда на непобедимия в последните години отбор на Мерцедес първо отговори на въпросите ни, а след това направи демонстративни обиколки на тестовата писта, в които успяхме да се включим, като част от организираното събитие от Monster – един от основните спонсори на Мерцедес във Формула 1.

Първо, честита четвърта световна титла.  И веднага на основния въпрос: Очакваш ли да бъдеш основен претендент за титлата и през следващата година?

Благодаря, благодаря, беше много луда година за мен. Не очаквам, а се надявам да съм в състояние да се боря за петата си титла. Това ще е нещо, за което никога дори не съм мечтал. Истината обаче е, че никога не можеш да знаеш какво действително ще се случи. Една година може да си шампион, а в следващата колата ти да не е конкурентоспособна и каквото и да направиш, да нямаш шанс за титлата.

Люис Хамилтън@@@

Коя титла е по-важна за теб – първата или четвъртата?

Тези два успеха са много различни за мен. Първата винаги ще остане в сърцето ми като огромна емоция да съм редом до големите световни шампиони в историята на Формула 1. Тази година е нещо много различно. Четвъртата титла е голямо постижение, плод на моя труд през целия ми живот и този на всеки един член в отбора на Мерцедес. Тя е част и от 44-и номер, което също е важно за мен.

Мислиш ли, че можеш да продължиш да се развиваш като пилот?

Да, със сигурност. Един пилот, независимо кой е той и къде се състезава, има накъде да се развива. Дали е физически, дали психически, дори и над пилотирането си, особено в най-малките детайли, като прецизност. Това са неща, които искам да продължа да развивам в себе си.

Би ли се състезавал за друг британски отбор, различен от Макларън?

Не мисля, че това може да се случи някога. Дори не съм го обмислял.

Люис Хамилтън@@@

Какво ще определи колко дълго ще продължи кариерата ти във Формула 1?

Много различни фактори определят това. Основният е как се чувствам аз, колко още ще съм готов да отдавам цялото си време само за Формула 1, понеже е нужно да се отдадеш напълно, за да постигнеш целите си. От доста време мисля над този въпрос. Когато вече не съм готов да отдам на спорта целия си живот, ще е дошло времето да прекратя кариерата си.

Имаш ли намерение да станеш ментор на млад британски пилот, който да тръгне по стъпките ти?

Най-вероятно това няма да се случи.

Люис Хамилтън@@@

Винаги си казвал, че любовта и позитивизмът ще победят. Мислиш ли, че спортът е най-добрият начин за предаване на послание, което би спряло терора и войните по света?

Спортът ни дава възможност да направим света по-добро място и това е една от привилегиите на нас пилотите. Може би не е най-добрият начин да се борим срещу тероризма и всички войни по света, но е възможност да покажем на децата, че когато са обединени и работят здраво, могат да постигнат мечтите си, колкото и големи да са те. Някой ден тези деца ще пораснат и ако правят добро, ще знаем, че сме помогнали.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти