Шефът на Мерцедес: "Маркионе е "лошото ченге", а аз "доброто"

Шефът на Мерцедес: "Маркионе е "лошото ченге", а аз "доброто"

Шефът на Мерцедес Дитер Цече описа себе си и Серджо Маркионе от Ферари, като използва филмова терминология: "Ние сме като доброто и лошото ченге. На пистата се състезаваме като луди, борим се за всяка стотна от секундата, но същевременно сме напълно единодушни относно визията и стратегическите действия във Формула 1. Добри приятели сме."

Цече потвърди, че Мерцедес са отдадени на Формула 1, независимо от доминиращото им положение в шампионата. Той посочи, че компанията ще остане в спорта, стига разбира се самата платформа Ф1 да остане смислена и да се развива позитивно. Превъзходството на отбора не е проблем на Мерцедес, а на останалите конкуренти, отбеляза немецът. "Да бъдеш постоянно пръв не ти помага особено. Имаме нужда от силни конкуренти, за да се развиваме всички по-добре."

Шефът на Мерцедес каза, че харесва Формула 1, но има неща, които могат да се подобрят. Той даде за пример дигиталната среда, по отношение на която може да има доста развитие. Чудесно би било феновете да бъдат по-дълбоко ангажирани и например да участват във виртуални състезания както си седят пред екрана вкъщи. "Това със сигурност ще привлече фенове сред по-младите. Въпреки това е важно хората да продължават да присъстват по трибуните" завърши Цече.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички