Гледай на живо

"От дузпа в тъч" с Георги Илиев, Кокала, Добрин Гьонов и Мартин Георгиев

Волф: Гледаме сериозно на Ферари, Ред Бул, Макларън и Рено

Волф: Гледаме сериозно на Ферари, Ред Бул, Макларън и Рено

Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че отборът му приема много сериозно конкурентите си от Ферари, Ред Бул, Макларън и Рено и очаква да се бори с тях за титлата през следващия сезон.

През последните няколко години Сребърните стрели са недостижими както при пилотите, така и при конструкторите, но през 2018-а съперниците им може би ще им окажат някаква съпротива. Затова шефът на тима е на мнение, че екипът му не трябва да се отпуска и да лежи на стари лаври:

"Трябва да уважаваме всеки отбор и топ пилотите. Приемаме Ферари, Ред Бул, Макларън и Рено сериозно. Тези момчета са в състояние да се борят в шампионата. Другите също могат да ни изненадат. Ако отново успеем да си подредим нещата, както направихме през миналата година, ще печелим състезания и ще се борим за титлата".

През новия сезон Мерцедес отново ще разчитат на двамата си пилоти Люис Хамилтън и Валтери Ботас - комбинация, която според Волф ще донесе успехи на тима от Бракли. Но дали ще се запази и през 2019-а, все още е рано да се каже.

"Засега съм доволен от пилотското ни дуо и през тази година ще сме напълно посветени на тях. Не мога да не кажа обаче, че 2019-а ще е вълнуваща нова година. Някои млади пилоти ще са натрупали опит и някои много добри, като Даниел Рикардо, ще са свободни. Сега чакаме да видим как ще се развие първата част от сезона, дали колата ни ще е достатъчно силна - в момента това е единствената ни грижа. После ще анализираме и се надявам, че ще вземем правилното решение", обясни Волф.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти