Шефът на "Монца" призна, че Гран При на Италия е под въпрос

Шефът на "Монца" призна, че Гран При на Италия е под въпрос

Шефът на пистата "Монца" Анджело Дамиани призна, че бъдещето на Гран При на Италия е под въпрос. След период на несигурност, надпреварата все пак присъства в календара за 2018. Над състезанието, обаче, са надвиснали финансови проблеми. "Ако условията не се променят, не можем да гарантираме бъдещето на състезанието" заяви Дамиани пред Гадзета дело Спорт.

"За стогодишнината през 2022 е пределно наложително пистата да бъде реновирана и адаптирана" отсече шефът на "Монца". Според него един от основните проблеми е така нареченият "Закон за стабилност" в Италия, който налага допълнителни данъци. "Не струваме на държавата дори едно евро и не искаме нищо от тях, освен да не ни създават спънки".

Заедно с останалите 20 промоутъри, представители на "Монца" присъстваха на важна среща с Либърти Медиа. Според Дамиани, там е бил усетен дух на "общо страдание". От страна на американските собственици "болката" е заради огромните инвестиции, които са направени, и заради които вече се надяват на възвръщаемост. Същото се отнася и за отборите, които имат нови разходи. "Организаторите пък направо се задушаваме" завърши Дамиани.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти