Ферари гонят границата от 1 000 кс с Мерцедес

Ферари гонят границата от 1 000 кс с Мерцедес

Ферари правят всичко по силите си да преминат границата от 1 000 кс със задвижващата си единица за сезон 2018 във Формула 1. По всяка вероятност това ще успеят да направят и основните им конкуренти Мерцедес, които към края на декември разкриха, че са на около 50 кс от четирицифрения "връх".

Приближеният до Скудерия журналист Лео Торини разкри, че "черните кончета" също полагат огромни усилия: "Едно от предимствата на Мерцедес е в по-ниското тегло на целия пакет, но Ферари вече успяват да оптимизират своя. В тестовия стенд вече бяха достигнати 1 000 кс върхова мощност".

Торини вярва, че през 2018-а Ферари ще имат удобен шанс да излязат срещу Мерцедес с изравнени сили: "От аеродинамична страна данните от въздушния тунел показват, че са направени важни стъпки, въпреки чв това най-рано ще може да го видим на първите тестове в Барселона".

Тази година двигателят на германците постигна рекорд на дино, отбелязвайки над 50% топлинна ефикасност. В модерните двигатели това е един от основните показатели за добрата работа, а във Ф1 играе огромна роля заради ограничението в потока на гориво, което е 100 кг/ч.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти